Fem ungdomar omhÀktas för mord: "Ovanligt fall"

Fem personer i Ă„ldrarna 15–18 Ă„r ska fortsatt sitta hĂ€ktade misstĂ€nkta för mord pĂ„ en taxichaufför i Enköping. –Det Ă€r vĂ€ldigt ovanligt, sĂ€ger Ă„klagaren Moa Blomqvist.

Uppsala tingsrÀtt har beslutat att de fem ungdomarna ska hÄllas fortsatt hÀktade. Arkivbild.

Uppsala tingsrÀtt har beslutat att de fem ungdomarna ska hÄllas fortsatt hÀktade. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Brott2023-05-15 10:55

Det var i början av april som en man, en 26-Ärig taxichaufför, hittades död i ett naturomrÄde i Enköping. Mannen hade dÄ varit anmÀld försvunnen i en vecka.

Fyra bröder och en flicka sitter sedan april och maj hÀktade misstÀnkta för mordet pÄ sannolika skÀl. Uppsala tingsrÀtt har nu beslutat att alla fem ska omhÀktas.

– Det Ă€r vĂ€ldigt ovanligt att ha fem sĂ„ unga personer hĂ€ktade för mord, sĂ€rskilt eftersom det inte Ă€r gĂ€ngrelaterat, sĂ€ger Ă„klagaren Moa Blomqvist.

Motivet till mordet Àr inte kÀnt i nulÀget.

– Vi utreder det aktivt, om det finns nĂ„gon motivbild och vilken den skulle vara. Det finns flera möjliga alternativ.

Det har tidigare framkommit uppgifter om att det ska röra sig om en hÀmnd, men Äklagaren vill varken bekrÀfta eller dementera det.

– Det Ă€r en uppgift vi har fĂ„tt till oss, men det Ă€r inte nĂ„got som vi kan sĂ€ga stĂ€mmer. Det Ă€r en uppgift bland flera som vi utreder.

NÀr eventuellt Ätal kan vÀckas Àr för tidigt att sÀga, enligt Äklagaren.

– Ungdomar fĂ„r vara hĂ€ktade i tre mĂ„nader som lĂ€ngst, men jag bedömer att vi behöver begĂ€ra förlĂ€ngd tid frĂ„n tingsrĂ€tten. Vi Ă€r nog inte helt klara inom tre mĂ„nader.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!