Tog kaffepaket frĂ„n jobbet – frias av hovrĂ€tt

NÀr kaffepaket mystiskt försvann började polisstationen mÀrka upp paketen. En polis som sedan dömdes för stöld i tingsrÀtten frias nu av Göta hovrÀtt, rapporterar Dagens Juridik.

En polis som tog kaffepaket frÄn jobbet frias av hovrÀtten. Arkivbild.

En polis som tog kaffepaket frÄn jobbet frias av hovrÀtten. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Brott2022-10-28 02:36

Polisstationen i Kronobergs lÀn hade under försommaren 2020 mÀrkt att det försvann kaffepaket frÄn personalrummet och man bestÀmde sig för att börja mÀrka paketen.

En natt i augusti försvann tvÄ paket och nÀr det kopplades ihop med de som rört sig in och ut pÄ polisstationen vid tidpunkten ledde det till att en anstÀlld misstÀnktes för stöld. Vid en husrannsakan hos polisen hittades ett av de markerade paketen oöppnat.

Enligt polisen lÄnade denne paketet frÄn arbetsplatsen och planen var att det skulle ersÀttas, men husrannsakan hann Àga rum innan personen hann göra det.

Polisen dömdes av VÀxjö tingsrÀtt för stöld med pÄföljden villkorlig dom utan nÄgra dagsböter, dÄ bedömningen var att personen med största sannolikhet skulle förlora jobbet pÄ grund av domen.

Men hovrÀtten friar polisen helt. Det har enligt hovrÀttens majoritet funnits en sedvÀnja som gör att ansvar för stöld eller egenmÀktigt förfarande inte kan aktualiseras, rapporterar tidningen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!