Familj döms efter storbråk i Älmhult

En mamma och hennes två söner fälls för sin medverkan i ett stort bråk i Älmhult i september. Mamman får fängelse i två år och sönerna döms till fängelse i sex månader respektive sluten ungdomsvård, rapporterar P4 Kronoberg.

Växjö tingsrätt dömer en mamma och hennes två söner för deras inblandningen i ett stort bråk som skedde i Älmhult i höstas.

Växjö tingsrätt dömer en mamma och hennes två söner för deras inblandningen i ett stort bråk som skedde i Älmhult i höstas.

Foto: Johan Nilsson/TT

Dom2022-12-30 13:36

Det var den 12 september som storbråket ägde rum i småländska Älmhult, och 20–30 personer tillhörande två olika släkter var inblandade. En man höggs i bröstet och fick livshotande skador.

En mamma och hennes två söner döms av Växjö tingsrätt för sin medverkan i bråket. Den yngre sonen ska enligt tingsrätten ha knivhuggit två offer och att den äldre brodern ska ha slagit ett tredje offer i huvudet med en hammare.

16-åringen döms för grov misshandel och försök till dråp till sluten ungdomsvård i 14 månader. Hans storebror döms till sex månaders fängelse för misshandel. Mamman som ansetts vara drivande i konflikten döms för medhjälp till grov misshandel och medhjälp till misshandel till två års fängelse.

Tillsammans ska de tre dessutom betala drygt 300 000 kronor i skadestånd till sina offer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!