Flerfamiljshus i lågor i Strängnäs

En kraftig brand utbröt på fredagskvällen i ett flerfamiljshus i Strängnäs. Under lördagsmorgonen meddelar räddningstjänst att man har fått kontroll på branden som totalförstört byggnaden. Ingen person har kommit till skada.

En storbrand har brutit ut i Strängnäs. Arkivbild.

En storbrand har brutit ut i Strängnäs. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Olycka2022-04-09 02:07

Larmet om branden i en länga med lägenheter i Stallarholmen strax utanför Strängnäs kom vid 21.10 och när räddningstjänsten kom till platsen stod flerfamiljshuset redan i lågor.

– Branden började troligen på balkongen, men den kan ha börjat inne i lägenheten. När vi kom till platsen hade den redan spridit sig till takfoten upp på vinden, säger Stefan Peterson, vakthavande befäl vid Mälardalsregionens räddningstjänst.

Förloppet har varit snabbt och kraftigt. Under natten har räddningstjänst arbetat med att hindra branden från att sprida sig.

Vid 07.30 på lördagsmorgonen arbetar sex enheter fortfarande på platsen. Läget uppges vara under kontroll, men släckningsarbetet kommer att ta tid.

– Fastigheten är totalskadad och brinner fortfarande, men vi dämpar den och skyddar övriga byggnader. Vi kommer att vara kvar hela dagen i dag, det är en stor fastighet, säger Stefan Peterson.

Tio personer har tagit sig ur tvåplanslängan.

– Ingen är skadad som tur är och de har evakuerats till annat boende, säger Stefan Peterson.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs felaktigt benämning på fastigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!