Glad nyhet som vÀrmer hela JÀrnforsen

"Det Àr jÀtteroligt att de kunnat ta hem den hÀr ordern. Det tycker jag bÄde som politiker som ortsbo", sÀger Anders Andersson (KD).

Anders Andersson Àr glad över att JÀrnforsenföretaget Jernforsen Energy lyckats ta hem en stororder vÀrd 160 miljoner kronor.

Anders Andersson Àr glad över att JÀrnforsenföretaget Jernforsen Energy lyckats ta hem en stororder vÀrd 160 miljoner kronor.

Foto: Arkiv

JĂ€rnforsen2023-07-07 15:30

Och efter vÄrens alla dystra nyheter frÄn JÀrnforsen som bland annat handlat om nedlÀggningen av skolan, kÀnns det förstÄs extra bra nu. Det tycker kommunfullmÀktiges ordförande Anders Andersson (KD).

Att Jernforsen Energy bÀrgat hem en order pÄ 160 miljoner kronor vÀrmer. Inte bara i JÀrnforsen, det betyder mycket för hela kommunen, sÀger Anders Andersson, som dessutom Àr nÀrmsta granne med företaget. Bara tvÀrs över vÀgen.

– Det visar att orten JĂ€rnforsen betyder mer Ă€n man tror. SĂ„ det Ă€r jĂ€tteglĂ€djande, tycker jag. BĂ„de som ortsbo sedan 45 Ă„r och som politiker och kommunfullmĂ€ktiges ordförande.

– Det Ă€r ytterligare ett bevis pĂ„ JĂ€rnforsens roll som motor i företagande och ekonomi i kommunen. Det visar ocksĂ„ att ett företag sprunget ut JĂ€rnforsenandan kan vĂ€xa till sig och ta hem stora jobb. Kanske kan det ocksĂ„ locka nĂ„gon att flytta hit.

Det talas inte sÀllan om den speciella "Gnosjöandan", men Andersson menar att JÀrnforsenandan Àr minst lika speciell och en vÀrdig konkurrent.

– Vi har vĂ€ldigt mĂ„nga företag hĂ€r, bĂ„de stora och smĂ„, sĂ€ger Anderson och det Ă€r roligt att se att företag sprunget ur den "entreprenöriella myllan" hĂ€r i JĂ€rnforsen kan ta hem order i den hĂ€r storleksklassen. 

– SĂ„ jag vill verkligen gratulera, sĂ€ger Andersson.

NÄgot direkt firande Àr dock inte planerat.

– Men vi fĂ„r se i helgen, nĂ€r vi fortsĂ€tter med renoveringen av ortens matbutik, avslutar Andersson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!