Så ska Järnforsen bli vackrare

Hur kan det bli ett vackrare samhälle? Nu har turen kommit till Järnforsen med kommunens ortspromenader.

"Det mänskliga mötet är otroligt viktigt" tycker stadsarkitekt Sara Dolk som ser fram mot ortspromenaden i Järnforsen.

"Det mänskliga mötet är otroligt viktigt" tycker stadsarkitekt Sara Dolk som ser fram mot ortspromenaden i Järnforsen.

Foto: OLOF CARLSON

Järnforsen2019-08-27 12:38

Söndagen första september kommer företrädare för kommunen, både politiker och tjänstemän till Järnforsen för att tillsammans med intresserade ortsbor gå en runda och titta på hur det faktiskt ser ut i dag, och framförallt samla idéer till förbättringar.

Tryggare, trivsammare, vackrare, är ledorden för den här satsningen som sker inom ramen för det stora Hultsfreds kommun Makeover. Förslagen som kommer in under vandringen ska stärka framtidstro och identitet hos de som bor på orten.

Av naturliga skäl riktar man in sig på mark och områden som kommunen kan råda över. Det kan vara parker, planteringar, bryggor och belysning som ökar tryggheten.

Tidigare har en sådan här vandring genomförts i Silverdalen och Virserum.

– Det har varit väldigt givande, säger stadsarkitekt Sara Dolk, vi har fått in massor av bra synpunkter och idéer.

Hon berättar att en hel del av idéerna har blivit verklighet redan, och annat står med på listan över sådant som ska göras.

– Vi håller på att försöka hitta pengar, säger Sara Dolk, och vi tittar på hur vi ska kunna genomföra idéerna.

De här ortsvandringarna är en ovärderlig hjälp för att få ett trevligare samhälle, tycker Sara Dolk. Datorer i all ära, men det mänskliga mötet ger mer.

– Det är ju ortsborna som vet bäst hur de vill ha det, de känner sitt samhälle bäst, säger hon. Och det personliga mötet är jätteviktigt. Det bollas idéer och det föds nya tankar under de här vandringarna, där man går runt i samhället och ser hur det ser ut i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!