Våra brandmän stöttar Dalarna

Flera stora skogsbränder rasar norröver och nu får räddningstjänsten i Dalarna förstärkning – från Mariannelund.

Räddningstjänst från bland annat Eksjö kommun bistår räddningspersonalen i Dalarna.

Räddningstjänst från bland annat Eksjö kommun bistår räddningspersonalen i Dalarna.

Foto: Morgan Karlsson

Mariannelund/Hjältevad2018-07-19 10:30

Under onsdagseftermiddagen gav sig räddningsstyrkor från Jönköpings län, bland annat Eksjö och Vetlanda, iväg för att hjälpa till att släcka bränder i terrängen i Dalarna.

– Personal från flertalet av stationerna i länet åkte med räddningsenheter, vattenenheter och skogsbrandsutrustning, skriver brandingenjör Jonas Petri i ett pressmeddelande.

Även Frivilliga automobilkåren med personal åker med räddningspersonalen för att delta i släckningsarbetet. Omkring 40 personer från länet deltar i arbetet, bland annat brandmän från Mariannelund och Hjältevad.

– Vi har fyra stycken från Mariannelund och Hjältevads stationer på plats, säger Jörgen Franzén vid räddningstjänsten till vår tidning.

Han säger också att planen är att styrkorna från länet ska arbeta i skift på plats i Dalarna fram till söndag. Beredskapen i Jönköpings län bibehålls dock, utlovar räddningstjänsten.

All personal som åker är nämligen inte i tjänst utan ställer upp på sin lediga tid för att bistå släckningsarbetet.

– Det är personal som normalt inte är i tjänst just nu som vi har skickat och de har tagit det här uppdraget frivilligt, säger Eric Lewenhaupt, brandmästare i Eksjö.

Han säger att det inte var svårt att få de totalt sex brandmännen att bege sig till Dalarna för att bistå lokal räddningstjänst på plats.

– Nej, absolut inte. Det har varit över förväntan faktiskt. Och vi kommer förmodligen att skicka ännu fler för avbyte framåt helgen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!