Kan bli ovanligt varma temperaturer

Varmare väder väntas över länet i kommande vecka – och det är möjligt att det blir ovanliga temperaturer för september månad.

Varmare temperaturer att vänta i veckan som kommer.

Varmare temperaturer att vänta i veckan som kommer.

Foto: Mostphotos/arkiv

KALMAR LÄN2018-09-16 19:30

Det ser enligt prognoserna ut som att september kommer bjuda på en del sensommarvärme under den kommande veckan. Måndagen fortsätter dock i helgens fotspår:

– Det blir lite blandat med moln, det kan väl hänga kvar någon skur under tidiga morgonen, men mest uppehåll. Den riktiga värmen har inte nått oss då men vi kommer ligga på närmare 15 grader, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Under tisdagen drar däremot det varmare vädret in över länet.

– Det ser ju ut som att det kommer lite stabilisering, lite varmare luft med en dryga 20 grader väntar nu i veckan. Än så länge är det osäkert, men det är inte helt omöjligt att vi kan komma upp i 25 grader mot kusten fram mot fredagen, säger Jon Jörpeland.

– Det blir ju spännande om vi kan vara nära att komma upp över 20 grader, 25 grader är ganska ovanligt för september – framför allt i mitten av september.

De sommarlika temperaturerna till trots, blir molnen och vindarna mer höstlika:

– Det är lite blandat, man kan säga att det är uppehållsväder. Vi kan tidvis ha en del höga slöjmoln, berättar Jon Jörpeland, och säger så här om vindarna:

– Det kan fortsätta upplevas som ganska blåsigt, det kommer fortsätta vara ganska så byvindigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!