Naturen lockar mest

Under sommaren så har strömmen utav turister i Kinda varit stabil. Mest är det tysktalande och Holländska turister som kommer in på turistbyrån och ställer frågor, främst gällande naturaktiviteter.

Ann-Louse Södersten tar emot turister på Kisa turistbyrå. Foto: Theodor Nordenskjöld

Ann-Louse Södersten tar emot turister på Kisa turistbyrå. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-10-18 10:00

Kindas unika natur lockar många besökare, både från utlandet och från Sverige kommer det turister som vill ta del utav våra smultronställen.

Brett utbud

Det finns mycket att göra i Kinda. Bland de populäraste besöksmålen så hittar man Trollegater, Tolvmannabacken, Emigrantmuseet, Tidersrum kyrka och Kinda kanal. Årets Amerikavecka blev en väldigt lyckad sådan. Men med mer än 400 badsjöar och flertalet naturreservat så är det naturen som drar mest besökare.

Lyckad sommar

På turistbyrån i Kisa så har Ann-Louise Södersten, som är turismansvarig, tagit emot många turister som har frågat om kommunens aktiviteter. Den generella känslan hos alla turistställen är att det har varit en otroligt lyckad sommar. Lise-Lotte Jonsson från Ryda gård är nöjd.

Denna sommar har gått jättebra. Det är många som kommer för vår göslunch, både Svenska turister och utländska turister, mest Tyskar, säger Lise-Lotte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!