Öppet hus hos hörselföreningen

I vanliga fall brukar hörselföreningen i Kisa ha fullt hus. I tisdags så fylldes lokalerna nästan fullt upp av de cirka 30 besökare som trots regnet, kom för att lyssna på Torbjörn Gustavsson och ha en trevlig fikastund med vänner.

Hunden Sam har varit med i fyra år. Foto:Theodor Nordenskjöld

Hunden Sam har varit med i fyra år. Foto:Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2016-11-03 13:00

Det är inte ofta hörselföreningen får en besökare som håller föredrag. Hörselföreningen träffas varje tisdag och cirka fyra gånger per år får de besök. I tisdags så var det dags för Torbjörn Gustavsson att förgylla föreningens fikastund. I cirka 30 minuter så fick besökarna lyssna på när Torbjörn berättade om dåtidens, nutidens och framtidens Kinda.

"Fornminnet"

I början av sin föreläsning så berättar Torbjörn om tiden då han skrev mycket om dåtidens kulturer. Det var så uppskattat att han blev uppringd utav Östergötlands Fornminnesförening och fick ett diplom utdelat för sina välskrivna artiklar. Efter det så kallas han ibland för "Fornminnet".

- Torbjörn är en 50-tals kille som gillar Elvis och sådant, så det blir intressant för de oftast äldre besökarna, som gillar att ställa frågor, säger Sven Larsson, som är med och hjälper till varje tisdag.

Fika med vänner

Denna sammankomst har blivit en långvarig tradition som är mycket uppskattad bland de som kommer. Bland annat utav Rolf Tinghed och hans hund Sam, som har kommit hit under snart en fyra-års period.

- Det blir alltid en trevlig fikastund med vänner här, säger Rolf.

Kaffet och fikabrödet serveras efter talaren har pratat klart. Kommande tisdag, så är det våffeltisdag. Det brukar då vara fullt hus och det serveras flera hundra våfflor i källarvåningen på Linnégatan i kisa. Nästa gäst hos hörselföreningen är Gudrud Hansen, som kommer den 22 november.

Torbjörn Gustavsson pratar om småorternas kamp. Foto:Theodor Nordenskjöld
Torbjörn Gustavsson pratar om småorternas kamp. Foto:Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!