Stor passion för bilar i Kisa parken

I lördags var det återigen dags för bilutställning och fest i Folkets park i Kisa. Från alla hörn i Östergötland samlades bilfantasterna för att visa upp sina klassiska bilar, mest var det 1960- och 1970-tals muskelbilar från USA, men även europeiska modeller och nyare modeller fanns med bland utställningsexemplaren.

Adam och Erik Svensson (Steel Brothers) är två bilfantaster.

Adam och Erik Svensson (Steel Brothers) är två bilfantaster.

Foto:

Kinda2016-06-07 13:00

Solen sken och stämningen var god när rockabillymusik spelades och festen var igång medan besökarna njöt av de vackra bilarna och varandras sällskap. Detta är tredje året i rad som ”Disorder Kisa” anordnar ett evenemang för alla med bilintresse av detta slag. Klubben startades år 2013 och har i dagsläget cirka 30 medlemmar, intresset ökar för varje år och klubben växer med en stadig fart.

”Steel brothers”

Vår tidning pratade med Adam och Erik Svensson som kan kallas för ”Steel Brothers” då de driver ett eget svetsföretag i bygden. De är här med sin Dodge Charger -68, som står och blänker fint i solskenet. Deras yrke går hand i hand med bilintresset, som också är deras största passion.

– Dricka öl, skruva V8 och leva livet, det är fint det, säger Adam med ett leende samtidigt som han beundrar sin bil.

”Steel brothers” har varit med i klubben nästan från start.

Vad tror ni gör att intresset för bilar ökar som det gör idag?

– Folk börjar väl tröttna på fotbollen. Åker man med en sån här bil i Sverige så träffar man många andra likasinnade och blir ofta bjuden på fika, man blir välkomnad i princip överallt, säger Adam.

Många barn och ungdomar växer upp på småorter där utbudet av fritidsaktiviteter är begränsat. Den här livsstilen verkar vara ett bra och enkelt sätt att knyta band med varandra och utveckla sina kunskaper inom
området.

Åldern verkar inte spela någon roll, det viktigaste är hur många hästkrafter du har under motorhuven.

Det anordnas många liknande evenemang över hela Sverige som till exempel ”Power Meet” och ofta träffas man och åker på ”cruising” tillsammans med sina bilar. ”Disorder Kisa” träffas varje torsdag för att fika och ha bilsnack.

Parken i Kisa blir till en bra mötesplats och den 18 juni blir det liv igen, bandet ”Två Blyga Läppar” spelar då.

Muskelbilarna var många när ”Disorder Kisa” anordnade ”Day and Night in the Park” i Folkets park.
Muskelbilarna var många när ”Disorder Kisa” anordnade ”Day and Night in the Park” i Folkets park.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!