Riksdagsman på turné i Ydre

Riksdagsman Johan Andersson (S) var mäkta imponerad av de företag som han undergårdagen besökte i Ydre

Anette Gustafsson Ekvall, Leif Gustafsson, Anna-Lena Svensson, Lisa Boyero Lindström, Jonas Fingalsson och Johan Andersson

Anette Gustafsson Ekvall, Leif Gustafsson, Anna-Lena Svensson, Lisa Boyero Lindström, Jonas Fingalsson och Johan Andersson

Foto: Lars-Göran Bexell

YDRE2018-05-19 12:10

– Det är fantastiska och livaktiga företag man har här i Ydre. Vi som sitter på riksdagens östgötabänk är ute besöker kommunerna i länet måndagar och fredagar. Jag kommer att besöka samtliga kommuner i Östergötland före valet i september, säger Johan Andersson.

På gårdagens turné var även Anna-Lena Svensson (S) och Jonas Fingalsson (S) samt näringslivsstrateg Lisa Boyero Lindström med.

Första stoppet gjordes i ramfall och hos Leif Gustafsson och Anette Gustafsson Ekvall som driver butik, bilverkstad och bilförsäljning samt har hand om skötseln av bensin- och dieselpumparna.

– Bensinförsäljningen slutade vi upp med 2011 då den blev automatiserad, säger Anette Gustafsson Ekvall och fortsätter:

– Vi har fyra ben att stå på. det är butiken, verkstaden, bilförsäljningen och skötseln av pumparna.

Leif och Anette tog över verksamheten efter Leifs pappa i mitten på 1990-talet. Leifs pappa byggde anläggningen och startade bilverkstad och smedja 1959. I butiken jobbar fem personer och i bilverkstaden två personer.

– Vi har bra fart året om, men högtrycket i butiken är under sommarmånaderna. Det är fullt upp året om i både verkstaden och med bilförsäljningen. Det är många långväga som kommer och servar sina bilar under sommarperioden. Våra kunder kommer från närområdet och Tranås men som sagt även längre ifrån, säger Leif Gustafsson.

En nisch som har växt genom åren är de amerikanska bilarna som importeras från USA.

– Vi har två agenter i USA som hjälper oss och. När vi får en beställning tar det cirka en och en halv månad över haven och till hamnen i Göteborg, innan bilarna står i en container här vid verkstaden, säger Leif Gustafsson.

Efter en macka, kaffe och lite småprat gick Johan Andersson turné vidare till Dalby landet där Urban Tordsson, teknisk chef i Ydre, berättade om de enfamiljs hyreshus som byggs på området.

dagen avslutades i Kvarnkulla Trädgård där det gavs en guidad tur bland blommor och växter.

Riksdagsman Johan Andersson vid en importerad amerikanare, en Dodge SRT 8, årsmodel -09
Riksdagsman Johan Andersson vid en importerad amerikanare, en Dodge SRT 8, årsmodel -09
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!