Samarbete snabbade på släckningsarbetet

Ett fantastiskt samarbete med brandflyget räddade spridningen av skogsbranden.

Räddningsstyrkorna kunde snabbt få kontroll på skogsbranden, för att sedan gå över till eftersläckningsarbetet.

Räddningsstyrkorna kunde snabbt få kontroll på skogsbranden, för att sedan gå över till eftersläckningsarbetet.

Foto:

Hycklinge2018-05-16 21:10

Klockan 16:22 på onsdagen gick larmet om skogsbrand till räddningsstationerna i Horn och Kisa.

Det var ett skogsområde på 100 gånger 100 meter som brann med rejäla lågor när styrkorna nådde fram till brannplatsen kring Björnhult.

– Så här är det när det är som bäst, säger räddningsledaren Morgan Wass. Brandflyget hittade branden och sedan har de guidat fram oss på alla dessa grusvägar. De har även informerat oss om vart vi ska åka för att parkera motorpumpen för att fylla vatten.

– Sådant här samarbete snabbar på släckningsarbetet. I annat fall kanske branden hade kunnat sprida sig ytterliggare innan vi kom fram.

Räddningsstyrkorna kunde snabbt få kontroll på elden och fortsatte sedan under kvällen med att fortsätta bekämpa de lågor som åter tog sig samt att bädda in området med vatten. Brandorsaken beror troligast på åskan som härjade för några dagar sedan, informerade räddningsledaren.

– Det kan ligga och pyra flera dygn innan det som i detta fall kan blossa upp och antända ett område. Nu är det bara att kämpa vidare innan vi lämnar över detta till markägaren, avslutar Morgan Wass.

Då och då slog lågorna upp igen
Då och då slog lågorna upp igen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!