Utegym eller skidspår på konstsnö?

Utegym eller skidspår på konstsnö? Svaret kan bli bådadera vid Tolvmannabacken i Kisa.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

KISA2018-07-17 11:00

Det började med ett brev förra året. Kisa sportklubb skrev till Kinda kommuns fritidsförvaltning. Önskemålet var ett utegym och toaletter vid elljusspåret strax intill den alpina anläggningen Tolvmannabacken.

Intresse fanns från kommunens sida, enligt Stig Jonsson i Kisa SK.

– Men när vi frågade i våras hur långt man (kommunen) hade kommit började man skruva på sig.

Karin Dahmén, chef för kultur, fritid och turism, förklarar varför.

– Planerna på ett utegym finns kvar, men är för närvarande nedprioriterat. Vi är också kluvna när det gäller toaletter eftersom det inte finns vid andra motionsspår i kommunen.

Som skäl till att utegymmet ligger på is nämner Karin Dahmén ett önskemål om en konstsnöslinga för längdskidåkning. Eventuellt i samarbete med Tolvmannabacken AB som driver skidanläggningen.

– Det finns så här långt ingen projektplan, men däremot signaler att vi ska titta på frågan. Därför avvaktar vi med gym.

Skulle konstsnöslingan bli verklighet blir det säkert jubel inom Kisa SK.

– Vi har en grupp som jobbar för det sedan några år, säger Stig Jonsson som både sköter elljusspåret för joggare och gångare under sommarhalvåret och fixar skidspår vintertid när det finns tillräckligt med natursnö.

Enligt Karin Dahmén kan frågetecknen rätas ut under hösten. Dels om det blir ett utegym och så fall hur stort, dels om det ska byggas ett gym även i Kullaparken i Kisa, dels om det blir ett skidspår med tillgång till konstsnö.

Klart är däremot att kommunen bygger ett utegym i Horn i höst.

Motion året runt i elljusspåret vid tolvmannabacken. Oavsett väder.
Motion året runt i elljusspåret vid tolvmannabacken. Oavsett väder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om