LÀgenhetsbranden: "Bankade pÄ dörren mitt i natten"

Under natten den 14 april började det brinna i en lÀgenhet i Kisa. En kvinna befann sig i lÀgenheten klarade sig utan allvarliga skador.

RÀddningstjÀnsten ryckte ut pÄ en brand i Kisa under tisdagsnatten.

RÀddningstjÀnsten ryckte ut pÄ en brand i Kisa under tisdagsnatten.

Foto: Per Svensson Borrud/ Pelles Photo

Kisa2021-04-16 10:50

Klockan 02.25 kom ett larm om brand i en lÀgenhet i ett flerfamiljshus pÄ Gamla EksjövÀgen. Först pÄ plats var ambulanspersonal och rÀddningstjÀnst som möttes av boende som stod pÄ grÀsmattan utanför huset.

– En ambulansförare sprang upp till lĂ€genheten med en pulverslĂ€ckare och tittade in, sĂ„g att det brann och tömde brandslĂ€ckaren och stĂ€ngde dörren, vilket Ă€r jĂ€ttebra, sĂ€ger Thomas Blixt, rĂ€ddningschef pĂ„ rĂ€ddningstjĂ€nsten i Kinda.

undefined
En ambulansförare sprang in och tömde brandslÀckaren i lÀgenheten. Under onsdagen vÀdrades trapphuset ut.

Strax innan hade lÀgenhetsinnehavaren, en kvinna, vaknat av brandlarmet och mötts av eldslÄgor i köket, sÀger en granne och vÀn till kvinnan.

– Det bankade pĂ„ vĂ„r dörr mitt i natten. Jag blev rĂ€dd och sa Ă„t min man att titta vem det var först. Det var min granne som bankade och sa att det brann. Sen knackade vi pĂ„ de andra dörrarna i huset sĂ„ att alla kunde ta sig ut.

Hur mÄr ni och kvinnan?

– Bra, men man Ă€r uppe i varv. Det var jĂ€ttesvĂ„rt att jobba idag och hon har inte kunnat sova.

Vid 03-tiden var branden slÀckt. Vad som orsakade branden Àr oklart. Kvinnan ska ha klarat sig utan allvarliga skador, vilket konstaterades dÄ hon tittades till av ambulanspersonal. LÀgenheten har dÀremot svÄra skador i köket och anses obeboelig av rÀddningschefen.

– Vi har ju företagslĂ€genheter som stĂ„r tomma för att bo i sĂ„na hĂ€r fall. Det beror pĂ„ hur rökskadad lĂ€genheten Ă€r, sĂ€ger Jan Skarin, vd för Stiftelsen Kindahus som Ă€ger bostaden.

Vi har sökt lÀgenhetsinnehavaren utan svar.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!