Mannen hÀktas efter dÄdet - "Förnekar försök till mord"

Han greps kort efter knivdÄdet i Kisa och anhölls senare samma kvÀll. Nu stÄr det klart att mannen i 25-ÄrsÄldern, frÄn Kinda, hÀktas pÄ sannolika skÀl misstÀnkt för mordförsök.

Den misstÀnkta mannen hÀktas efter knivdÄdet i Kisa pÄ sannolika skÀl misstÀnkt för mordförsök.

Den misstÀnkta mannen hÀktas efter knivdÄdet i Kisa pÄ sannolika skÀl misstÀnkt för mordförsök.

Foto: MĂ€rta Svensson

Kisa2020-07-27 14:16

Det var pÄ torsdagseftermiddagen, strax innan klockan 16.00, som en man gick till attack mot en livsmedelsbutik pÄ Storgatan i Kisa. ButiksÀgaren blev knivskuren lÀngs underarmen, fördes till Universitetssjukhuset i Linköping men kunde tÀmligen omgÄende ÄtervÀnda hem. Under mÄndagen bekrÀftade den ansvariga Äklagaren Erik Gunneland DahlbÀck att hÀktningsförhandlingar skulle pÄbörjas nÄgon gÄng under dagen. Nu Àr förhandlingarna avslutade.

– Den misstĂ€nkta mannen Ă€r hĂ€ktad och Ă„klagaren har till den 10:e augusti pĂ„ sig att vĂ€cka Ă„tal, meddelade kansliet pĂ„ Åklagarkammaren i Linköping strax efter lunchtid pĂ„ mĂ„ndagen.

undefined
Förundersökningsledaren Malin Axelsson tar nu över ansvaret för utredningen. "Ska analysera beslag och spÄr", berÀttar Äklagaren.

Efter hÀktningsförhandlingarna var det Äklagaren Malin Axelsson som tog över ansvaret som förundersökningsledare.

– Vi ansĂ„g att bevislĂ€get för det hĂ€r brottet var sĂ„dant att det rĂ„dde sannolika skĂ€l. Nu delade tingsrĂ€tten den bedömningen och beslutade att hĂ€kta honom, konstaterar Axelsson och fortsĂ€tter:

– Vi gĂ„r nu vidare genom att gĂ„ igenom vad som har gjorts i utredningen och vad vi behöver göra framĂ„t. Det Ă€r en hel det utredningsĂ„tgĂ€rder som Ă„terstĂ„r. Bland annat ska vi hĂ„lla förhör och analysera en rad beslag och spĂ„r som vi har fĂ„tt in.

Kan ni sÀga nÄgot om mannens motiv till attacken?

– Det Ă€r för tidigt Ă€n. Det Ă€r en av sakerna som vi hĂ„ller pĂ„ att utreda.

Den misstÀnkta mannen, hemmahörande i Kinda, kommer att hÄllas frihetsberövad till dess att Ätalsbeslut fattas. Den som försvarar honom under rÀttsprocessen Àr advokaten Pierre Frennesson.

– Det enda jag kan sĂ€ga Ă€r att han förnekar försök till mord, förklarar försvarsadvokaten efter hĂ€ktningsbeslutet.

Vad ska det ha rört sig om istÀllet?

– Det Ă€r ingenting som jag vill gĂ„ in pĂ„ eller kan kommentera i det hĂ€r lĂ€get.

Är din klient dömd för nĂ„got brott tidigare?

– Det kan jag inte heller gĂ„ in pĂ„ tyvĂ€rr.

Karta: Storgatan
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!