Allt det vanliga - och mer därtill

Mikael Oskarsson tar emot i ett kontrollerat byggkaos. Inredningen i den nya ICA-butiken är ännu inte helt på plats, men invigningsdatum, 11 april, är inte i fara försäkrar han.

Mikael Oskarsson öppnar snart dörrarna till sin ICA Supermarket mitt i city. Foto: Anders Lindkvist.

Mikael Oskarsson öppnar snart dörrarna till sin ICA Supermarket mitt i city. Foto: Anders Lindkvist.

Foto:

Linköping2018-04-03 00:00

Mikael Oskarsson guidar runt i den före detta banklokalen i hörnet av Repslagaregatan och Storgatan, med grannar som Åhléns och Systembolaget. Trots oredan är det inte svårt att få en uppfattning om hur butiken är tänkt att ta emot sina kunder. Mikael Oskarsson leder vägen.

Klar struktur

Innanför den generösa entrén, som vätter åt två håll, finns utrymme för en kopp kaffe med enkelt tilltugg. Först därefter vidtar den egentliga butiken. Här finns ett sortiment, riktat mot sport och hälsa. Därefter följer färskvaror som "bygger proteinrika måltider med kött och fågel". En mack-bar ligger granne med pizzabageriet, som i sin tur följs av disken för lagad mat. Nästa anhalt är delikatessdisken, med ett utbud för den festligare måltiden, exempelvis till helgen. Bröd. mejerier, frukt och grönt leder vidare in mot speceriavdelningen ; ju längre bort vi kommer från entrén, ju mer liknar utbudet den vanliga ICA-butikens.

-Det stämmer, säger Mikael Oskarsson, vi har allt det vanliga, men mer därtill.

Måltidslösningar

-Vi vill erbjuda måltidslösningar för olika tillfällen, till vardags såväl som till helg. Vi märker hur matintresset hela tiden ökar och vill självklart att folk ska laga mat hemma, men man är också bekväm och vill gärna spara tid. Restauranger och caféer ökar i antal, här som i alla större städer. Hos oss kan vi erbjuda alternativ, en färdig produkt, som är riktigt gjord. Mikael Oskarsson exemplifierar med raggmunk och fläsk och övrig husmanskost.

-Men, som sagt, det är skillnad på vardag och helg och hänvisar till delikatessdisken för det mer speciella.

Ökande cityhandel

Mikael Oskarsson kommer från Sala, där han var butikschef för ICA Kvantum Åkrahallen. I Linköping får hans butik tillnamnet Supermarket.

-Det är klart att man gör en omfattande analys, innan en sådan här butik kan etableras, inte minst av kundströmmarna i förhållande till läget. Hit ska matintresserade vilja komma, de som tränar, de som äter ekologiskt och de som vill handla praktiskt och effektivt. Här finns tre manuella kassor och fem för självbetjäning.

Mikael Oskarsson ser ljust på framtiden:

-Stadskärnorna har en kraftig befolkningstillväxt, vilket gynnar cityhandeln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!