Basketklubb startar i Skäggetorp

En ny idrottsklubb i Skäggetorp har startat. Den har fått namnet Skäggetorp Sport Club, SSC, och i första hand har den basket på programmet.

Sead Cengic och Roland Nilsson, lärare på  Nygårdsskolan, är två av dem som ligger bakom Skäggetorp Sport Club, ny  idrottsförening i Skäggetorp med inriktning på basket i första hand.

Sead Cengic och Roland Nilsson, lärare på Nygårdsskolan, är två av dem som ligger bakom Skäggetorp Sport Club, ny idrottsförening i Skäggetorp med inriktning på basket i första hand.

Foto:

Linköping2015-02-09 07:43


- Det handlar mycket om fotboll i Skäggetorp så vi ville hitta på något mer för ungdomar att ägna sig åt, påpekar initiativtagaren Sead Cengic, tidigare både basketspelare och basketcoach och i dag idrottslärare på Nygårdsskolan i Skäggetorp.
- Det finns bara ytterligare en basketförening i Linköping så det är nisch som kan slå. Men om det finns personer som är intresserade att vara med i klubben och öppna andra sektioner så är de välkomna, inflikar Roland Nilsson, resurslärare i samma skola och en av dem som ligger bakom nysatsningen.

Behöver pengar
I september 2014 började arbetet med att dra igång SSC som är tänkt för ungdomar i åldern tio till 18 år. Redan efter fem månader fanns det en klubb. När verksamheten kan dra i gång är dock ännu oklart.
- Först pratade vi om vecka 8, men det var för ambitiöst, säger Sead.
- Nu hoppas vi på vecka 14-15, runt påsklovet, säger Roland.
- Intresse finns och vi tror det inte blir så svårt att få ihop tio-tolv ungdomar.
Det går cirka 700 elever i skolorna i Skäggetorp, så det är ett stort underlag, inskjuter Sead.
- I trean går en kille som är mycket intresserad av basket och han lyste upp när jag sa att vi skulle starta en förening.
Då har vi alla fall en, tillägger Roland med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om