Dags igen för Beerexpo

Det är knappt och jämt att framgångsrika Whiskyexpo 2018 har hunnit sväljas av besökarna och av familjen Lindblad själva. Men trots det har mässgeneralerna, far och son, Kenneth och Richard Lindblad kommit upp i varv med nästa dryckesmässa.

Nu får sluta att hänga och börja jobba inför den 14e april. Foto: Tommy Pettersson

Nu får sluta att hänga och börja jobba inför den 14e april. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-03-21 12:00

Det är naturligtvis Linköping Beerexpo som går av stapeln den 14 april som står för dörren och även denna gång är det i Konsert och kongresslokalerna som alla älskare av öl samlas igen.

Rekordmånga utställare

Beerexpo har aldrig haft så många utställare som detta år vilket är ett bevis för att intresset för drycken ökar och att producenterna bara blir fler och fler på marknaden.

- Vi är nedlusade av förfrågningar och har fått tacka nej, säjer generalerna Kenneth och Richard Lindblad unisont.

Marknaden expanderar

Marknaden av microbryggerier har fullkomligt exploderat. Det finns fler än 300 microbryggerier över hela landet idag och det kommer stadigt fler.

- Öltrenderna varierar men IPA och Pale Ale är öl som står sig över trenderna. Alkoholfria öl kommer starkt liksom folköl. Vad tycks om "Prins Katts Hantverksöl" från Eskilstuna eller "Jackdaw Brewery" från Uppsala som är några av årets nykomlingar. Vi har bryggerier från hela landet men även våra lokala bryggerier, Nya centralbryggeriet från Linköping liksom Nääs bryggeri från södra Östergötland.

- Livet är för kort för att dricka dålig öl och nästa öl kan vara det godaste du har druckit, utbrister Richard Lindblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!