Eget boende med extra stöd

Omsorgsnämnden verkar nu för ett stödboende med ökad självständighet åt personer med psykisk funktionsnedsättning. Ett kommande avtal mellan Leanlink och omsorgsnämnden fokuserar på att utveckla verksamheten för att denna grupp ska nå ökad självständighet.

Linköping2018-03-29 00:00

Omsorgsnämnden har sedan ett antal år tillbaka avtal med Leanlink Råd och stöd som gäller stödboende i Ryd, Fogdegatan och centrum. Det rör sig om tre avtal om verksamhet för bostäder med särskild service för personer med psykisk funktionsnedsättning. De tre avtalen gäller till och med 31 mars nästa år.

Stärka de boendes hälsa

När de tre avtalen går ut mars nästa år är förslaget att ge Leanlink ett samlat verksamhetsuppdrag för de tre boendena. Fördelen med ett samlat verksamhetsuppdrag är att det ger en större flexibilitet när det gäller att fördela resurserna utifrån verksamheternas behov.

I verksamhetsuppdraget ska också ingå fortsatt utvecklingsarbete för att stärka de boendes hela livssituation och psykiska hälsa. Målsättningen är att stöd och rehabiliteringsinsatser på sikt ska leda till ett mer självständigt liv i ordinärt boende.

- Varje individ ska få möjlighet att kunna nå sin fulla potential utifrån sina förutsättningar, säger omsorgsnämndens ordförande Daniel Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om