EU politiker diskuterade tiggeri och biståndsarbete

I mars besökte en KD delegation med EU parlamentarikern Lars Adaktusson Biståndsorganisationen Hjärta till Hjärta i Linköping. Förutom en presentation av hjälporganisationen och en rundvandring i lokalerna i Tornby utspann sig intressanta diskussioner kring asylfrågor, integration, fattigdomsintegration och samarbete med Rumänien.

Lars Adaktusson fick utbyta tankar och åsikter med människor som arbetar med EU-migranter och bistånd. Foto: Tommy Pettersson

Lars Adaktusson fick utbyta tankar och åsikter med människor som arbetar med EU-migranter och bistånd. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-04-03 00:00

- Hjärta till Hjärta är en organisation som arbetar med EU-migranter samt biståndsverksamhet och det är i allra högsta grad Europafrågor vilket gör den väldigt intressant för mig som EU politiker. Det var ett väldig bra möte här idag. Vi fick höra synpunkter och erfarenheter från en frivillig organisation som har ett stort personligt engagemang, säger Lars Adaktusson och fortsätter.

- Ett stort problem i EU-politiken är att en del medlemsländer inte gör vad de ska mot sina medborgare. Vi ser en idag en djup diskriminering i Rumänien och Bulgarien mot den Romska befolkningen. Här bör EU göra mer och trycka på dessa medlemsländer.

Det civila samhället

Hjärta till Hjärta har startat ett långsiktigt biståndsprojekt för människorna i ett område i mellersta Rumänien. Tanken är att man på sikt ska hjälpa till att lyfta de drygt 4000 människorna som bor i området ur fattigdom och utanförskap.

- Det finns områden där staten inte är bästa på att lösa problem. Det handlar om social omsorg och omtanke gentemot människor som har det svårt. Här är civilsamhället väldigt viktigt med sina ideella organisationer både i Sverige och med sitt internationella biståndsarbete, menar Adaktusson.

Delar av Hjärta till hjärtas personalgrupp i Linköping tillsammans med KD delegationen. Foto: Tommy Pettersson
Delar av Hjärta till hjärtas personalgrupp i Linköping tillsammans med KD delegationen. Foto: Tommy Pettersson
Om Hjärta till Hjärta:

Biståndsorganisationen Hjärta till Hjärta är en ideell förening som på kristen grund genomför olika biståndsinsatser för att hjälpa fattiga människor i främst östra Europa.

Hjärta till Hjärtas huvudkontor finns i Linköping. Verksamheten i de fem Second Handbutikerna drivs i huvudsak av volontärer men föreningen har även ett antal anställda som jobbar på nyckelpositioner i butikerna eller på huvudkontoret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om