Festival för personer inom LSS i höst

I höst kommer Linköpings kommun att arrangera en deltävling i den så kallade Funkisfestivalen. Planen är att genomföra deltävlingen i Linköping under oktober samt november och Riksfinalen avgörs i april 2019.

Daniel Andersson vill gärna ha en Linköpingsbo i finalen. Foto: Tommy Pettersson

Daniel Andersson vill gärna ha en Linköpingsbo i finalen. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-03-22 12:00

Arrangemanget är ett åtagande i samband med att kommunen blir medlem i den ideella föreningen Funkisglädje, som verkar för att personer med funktionsnedsättning ska inkluderas i samhället. Kristdemokraterna föreslog i en motion att Linköpings kommun ska söka medlemskap i Funkisglädje och nu ska kommunstyrelsen och kommunfullmäktige behandla motionen.

Delaktigt Linköping

Föreningen Funkisglädje bedriver stödjande arbete inom främst kultur, idrott och fritid för personer med funktionsnedsättning. Grundinställningen är att personer med funktionsnedsättning ska inkluderas i samhället. Linköpings kommun har samma synsätt något som bland annat uttrycks i kommunens funktionshinderpolitiska program "Ett delaktigt Linköping".

- Verksamheten i Funkisglädje handlar om att alla människor ska kunna nå sin fulla potential utifrån sina förutsättningar. Alla ska kunna bli sitt bästa jag. Föreningen ger alla som vill chansen att bli stjärna. Nu hoppas vi på att få se en Linköpingsartist i finalen nästa år, säger omsorgsnämndens ordförande Daniel Andersson (L).

Största Mellot

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt återkommande evenemang sedan 2011. Inom föreningen kan medlemmarna också arrangera andra typer av evenemang som idrott, konst, teater eller annat. Genom medlemskapet får kommunen tillgång till ett nätverk i LSS-frågor med andra kommuner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om