Han satsar på steak house

Venezia har funnits i Ekholmens centrum sedan gallerian byggdes på 70-talet. Nu har restaurangen fått ett nytt utseende och nytt koncept.

Kristina Doolaj är en av nio anställda på Venezia. Foto: Mohamed Kabab

Kristina Doolaj är en av nio anställda på Venezia. Foto: Mohamed Kabab

Foto:

Linköping2017-11-09 14:00

Från början var Venezia enbart en pizzeria. Sedan dess har pasta och dagens lunch kommit till. Ett tag testade man kinabuffé och sushi, men nu satsar man helt och hållet på steakhouse. Några av pizzorna har blivit mer italienska med ett italienskt vårvetemjöl som ingrediens och restaurangen har en ny kolgrill som köttet tillagas i.

Kall bordsskiva

- Vi har inspirerats av steakhouse-kedjor runtom i landet som har kombinationen hamburgare och pizza. Vi har gjort om det konceptet lite och fokuserat på kvalitetshamburgare och kvalitetskött, säger restaurangansvarige Jimmy Gasbarro.

Baren har flyttat längre in, golv, väggar och tak har bytts ut och inredningen är ny. Det bord som under luncherna fungerar som salladsbuffébord och som om kvällarna blir ett barbord har en stenskiva som kan göras kall eller varm när man vill.

Inspiration från tidskrifter

Jimmy Gasbarro har en bakgrund som kock och innan han började på Venezia 2002 har han arbetat på flera andra krogar runtom i stan. Han har varit restaurangansvarig i drygt fem år nu. Inspiration till menyer hämtar han främst från olika tidskrifter om mat. Själv äter han inte så mycket hamburgare.

- Jag tycker att det är gott, men i och med att jag jobbar med det är jag inte så sugen på det så ofta. Men av bekvämlighetsskäl kan det bli i bland, säger han.

Jimmy Gasbarro har varit restaurangansvarig i drygt fem år. Foto: Mohamed Kabab
Jimmy Gasbarro har varit restaurangansvarig i drygt fem år. Foto: Mohamed Kabab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!