Inför Champions League mot Manchester City

Intresset inför LFC:s kvartsfinalen i Champions League mot Manchester City på Linköping Arena den 28e mars är väldigt stort enligt Peter Green från marknadsavdelningen.

Marcus Walfridson och Peter Green blickar framåt med tillförsikt. Foto: Tommy Pettersson

Marcus Walfridson och Peter Green blickar framåt med tillförsikt. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-03-20 19:30

- I torsdags hade vi över 1 000 biljetter bokade till hemmamatchen den 28e mot Manchester. Självklart handlar mycket om Champions League just nu när det gäller vår marknadsföring men vi ska också spela vår femte raka cupfinal när vi möter Rosengård den 13e maj. Sedan startar Damallsvenskan den 14e april, berättar Peter Green.

- Det finns ett stort intresse i Linköping för LFC det visas när vi spelar avgörande matcher på hemmaplan. Sportsliga framgångar ger ju större en publik och öppnar även dörrar till företag för sponsring, säger Peter som hoppas på fyra till fem tusen åskådare på Linköpings Arena den 28e.

Ut i Europa

LFC tränaren Marcus Walfridson är fokuserad på vad som kommer att hända i närtid. Manchester City är rankad fyra i världen just nu och de får väl gälla som favoriter mot LFC denna gång. Men Linköpingslaget har dock en bra chans att överraska.

- Vi hade tio spelare borta för landslagsuppdrag nyligen. Men det känns bra just nu vi har hunnit träna några gånger efter landslagsuppehållet. Vi är bra förberedda och har bra koll på Manchester City, säger Marcus Walfridson några dagar innan laget åker till England för bortamatchen och fortsätter.

- Vi har ett riktigt bra lag och våra motståndare är också ett riktigt bra lag. Matchen kommer att avgöras på det individuella planet. Spelare för spelare är det ganska jämnt oss emellan. Hemma har vi extra fördelar genom vår konstgräsplan och vårt klimat.

Vi får hoppas på en välbesökt Linköping Arena i år. Foto: Tommy Pettersson
Vi får hoppas på en välbesökt Linköping Arena i år. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om