Nyponet delas ut för tredje gången

Snart är det dags igen för Lars Winnerbäcks stiftelse att dela ut Nyponet-priset. Den 20 e april får någon eldsjäl som främjat kulturlivet i Linköping ta emot stipendiet vid en ceremoni i Konsert & Kongress.

Lars Winnerbäck spelar i Konsert & Kongress vid stipendieutdelningen. Foto: Tommy Pettersson

Lars Winnerbäck spelar i Konsert & Kongress vid stipendieutdelningen. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-03-16 19:00

Sedan 2016 delar Lars Winnerbäcks stiftelse ut detta pris till en eller flera eldsjälar som utsetts ur kulturlivet i Linköping.

100 00 kronor och en statyett

Det blir den tredje stipendieutdelningen denna gång och ceremonin blir större och får därför flytta in i Garden i Konsert & Kongress.

Den 20 e avslöjas vem som får ta emot 2018 års stipendium på 100 000 kronor samt en statyett tillverkad av en hantverkare verksam i Östergötland.

Årets prisutdelning bjuder dessutom på livemusik av självaste Lars Winnerbäck och för att ytterligare sätta ljuset på kulturlivet i Linköping arrangerar stiftelsen tidigare under dagen ett panelsamtal om kulturklimatet i Linköping, även det öppet för allmänheten.

- Utdelningen av Nyponpriset har blivit en efterlängtad tradition och å stadens vägnar är vi väldigt stolta över att ha ett pris som så tydligt belönar de modiga eldsjälarna i kulturlivet. Extra fint och roligt är det att stadens stolthet, tillika Linköpings största artist genom tiderna, Lasse Winnerbäck, har instiftat priset. Nyponpriset berikar verkligen Linköping som kulturstad, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!