Rånare på fri fot

De två männen som rånade en värdetransport i Linköping under torsdagskvällen är fortfarande på fri fot.

Linköping2003-03-08 11:27

Polisen söker efter spår och vittnen efter duon som kom över en stor summa pengar. Men har svårt att finna spår efter förövarna.
Det var strax efter klockan 20.40 som två beväpnade och maskerade rånare slog till mot en värdetransport vid Braskens bro i Linköping.
Två väktare var i färd med att fylla på en uttagningsautomat med pengar när de överfölls och bakbands under pistolhot. Ingen av väktarna ska dock ha kommit till fysisk skada.
- Männen kom över en mängd pengar, säger polisens informationschef Ulrika Ohlson, som inte vill uppge hur mycket.
Troligtvis rör det sig dock om hundratusentals kronor.
En massiv polisjakt drogs igång direkt efter rånarna, bland annat med hundpatruller som sökte i området kring Braskens bro.

Nationell insats
Polismyndigheten har annars precis beviljat en nationell insats mot just denna typen av brottslighet. Utgångspunkten ska vara Östergötland där initiativtagaren Lennart Johansson, chef för den tekniska roteln, är verksam.
- Vi hade några rån av den här typen förut och eftersom rånarna beväpnar sig mer och mer drog jag paralleller till Malexander, att vi kunde få ett nytt sånt om inget gjordes. Den kritiken kan ha gjort att insatsen hamnade just här.
Polisen vet att det finns ett nätverk om cirka 50 personer som ofta ligger bakom de många bank-och värdetransportrånen i landet.
- Många av dom här brotten ser väldigt lika ut och det här som hände nu följer väl det tidigare mönstret.
Den nationella insatsen startar i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!