Efterlängtade mötesplatser invigda

Mötesplatser för unga och vuxna, det har många boende i Skattegården önskat sig. På lördagen blev drömmen verklighet och flera nya sådana platser invigdes.

Stångåstadens ordförande Jan Österlind (S) bekantar sig med hyresgäster i Skattegården.

Stångåstadens ordförande Jan Österlind (S) bekantar sig med hyresgäster i Skattegården.

Foto: Lasse Hejdenberg

Linköping2018-09-08 21:01

Flera nya platser där man kan grilla, spela boule eller – för den leksugne – kunna leka invigdes under lördagen. Grundtanken är en mötesplats där barn, unga och vuxna kan mötas och vara tillsammans.

Tanken är också att göra området säkrare, säger Fredrik Törnqvist, vd för Stångåstaden som är den fastighetsägare som äger husen i Skattegården.

Det är de boende själva som kommit med idéer och önskemål om vad de vill se i sin boendemiljö. Det har skett i dialog med Stångåstaden inom projektet som kallas stadsdelsutveckling och som genomförs på flera platser i Linköping.

– Vi fick också 1,5 miljoner av Boverket så vi kunde satsa lite extra, säger Fredrik Törnqvist.

Totalt har satsningen kostat 5,5 miljoner varav Stångåstaden har satsas 4 miljoner kronor.

Invigningen – genom bandklippning – sköttes av ordförande i Stångåstadens, Jan Österlind (S), assisterad av Fredrik Törnqvist. När bandet var klippt och de nya mötesplatserna officiellt överlämnade till de boende så bjöds besökarna på en tur genom Skattegården för att titta på resultatet av de förbättringar som genomförts tillsammans med hyresgästerna.

Härmed är Skattegårdens mötesplatser invigda.
Härmed är Skattegårdens mötesplatser invigda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!