Lindberg byter jobb och kommun

Leif Lindberg hoppar över kanalen och byter ut Norrköpings kommun mot Linköpings kommun eftersom han blir ny samhällsbyggnadsdirektör i grannkommunen.

Leif Lindberg avslutar sin tjänst som teknisk direktör i Norrköpings kommun, för att från och med den 13 augusti påbörja arbetet som samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun

Leif Lindberg avslutar sin tjänst som teknisk direktör i Norrköpings kommun, för att från och med den 13 augusti påbörja arbetet som samhällsbyggnadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun

Foto:

Linköping2018-05-07 00:00

Lindberg tillträder tjänsten i höst, närmare bestämt den 13 augusti.

Mångsidig erfarenhet

Leif Lindberg kommer senast från tjänsten som teknisk direktör i Norrköpings kommun. Innan dess har han bland annat arbetat som affärsområdeschef inom Sydkraft/Eon-koncernen och som administrativ chef för Östgötamejerierna inom Arla.

- Efter många år som ansvarig för tekniska kontoret i Norrköpings kommun känns det spännande och utmanande med ett nytt jobb. Samtidigt kommer det kännas tråkigt att lämna medarbetare och kollegor som jag verkligen uppskattat. Tekniska kontoret har de senaste åren haft en stark expansion och är i en spännande fas, jag önskar Norrköping och alla kollegor fortsatt framgång, säger Leif Lindberg och får ett ord på vägen av kommundirektören i Norrköping.

- Jag vill tacka Leif Lindberg för ett gott samarbete och viktiga insatser för Norrköpings kommun. Jag önskar Leif lycka till i sin nya roll i grannstaden, säger Martin Andreae, kommundirektör.

Nya utmaningar

Leif Lindberg ser nu självklart fram emot sitt nya uppdrag.

- Det är en spännande utmaning att komma till en ny miljö. Linköping är en kommun i kontinuerlig tillväxt, vilket vi ska värna och bibehålla. Att vi står inför den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken med dess goda effekter ger en extra krydda.

Palle är glad

Kommundirektör Paul Håkansson är glad över rekryteringen av den nye samhällsbyggnadsdirektören.

- Leif Lindberg är en erfaren och omtyckt lagledare som kan säkerställa att vi har en samhällsplanering och teknisk förvaltning på högsta nivå i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!