Så jobbar polisen med mordutredningen

Det finns väldigt mycket oklara omständigheter, säger polisen om händelsen i Åtvidabergstrakten där en man i 60-årsåldern påträffades död under torsdagseftermiddagen.

Foto: Jeppe Gustafsson

Åtvidaberg2018-08-24 10:45

Enligt polisens presstalesperson Monica Bergström är omständigheterna kring dödsfallet mycket oklara.

– Vi är så i början av den här utredningen att vi inte kan säga något. Nu gäller det förhör med människor som kan veta något, säger hon.

En första teknisk undersökning har gjorts på platsen och ytterligare undersökningar kommer att genomföras under fredagen.

Det var vid 17-tiden på torsdagen som polisen larmades till en adress norr om Åtvidaberg med anledning av att en avliden man hade hittats där. Mannen är i 60-årsåldern. Eftersom omständigheterna kring mannens död är oklara har polisen inlett en förundersökning om mord.

– När det är oklara omständigheter kring ett dödsfall och det finns någon som helst anledning att misstänka att det inte är en naturlig död så inleds alltid en förundersökning om mord. Då får man tillgång till resurser så att man verkligen kan göra en förundersökning på bästa sätt, säger Monica Bergström.

Under fredagsförmiddagen hade polisen ännu ingen misstänkt, men förhör med personer som kan ha uppgifter som kan hjälpa polisen i arbetet hålls under hela dagen.

– Det är mycket oklara omständigheter och vi har alltså ingen misstänkt, bekräftar Monica Bergström.

Påträffades den döde mannen där han bor, eller var han på besök?

– Det kan vi inte kommentera

Polisen vill inte heller kommentera vem som larmade om händelsen.

Hur kommer det sig att ni är så förtegna?

– När det är så mycket oklara omständigheter kring ett dödsfall som det är i det här fallet, måste vi få en bild av det som hänt, innan vi går ut och pratar om det.

Enligt Monica Bergström ska en rättsmedicinsk undersökning av den avlidna personen göras och det kommer att ta några dagar.

– Innan dess kan man inte säga något om dödsorsak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!