Stor vattenledning brast

Stora mängder vatten rann in i flera hus på Rättaregatan.

Foto: Jonathan Posluk

Linköping2018-09-17 21:01

Larmet om läckan kom strax för klockan 21 på måndagskvällen. Till att börja såg det ut som läckan kom inifrån ett av husen. Åtminstone var det så ägarna uppfattade det. Det var också de som ringde räddningstjänsten. När räddningstjänsten kom till platsen stod det klart att läckan inte fanns inne i villan. Istället kom vattnet från ett rör i gatan.

– Det är en stor ledning så det rör sig om mycket vatten. Väldigt tråkigt för husägaren kommenterade Stefan Hagdahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Östergötland.

Tekniska verkens VA-jour var på plats vid 21.35 och började då arbetet med att stänga av den pågående läckan, dessvärre utan att lyckas. Vid 22.45 meddelade Tekniska verken att röret hade brustit och att vattnet forsade ut. Ingen avstängning hade vid den tiden hittats. Totalt var då tre hus vattenskadade.

Under natten fick Tekniska verken stopp på läckan.

- Ett tiotal hus är utan varmvatten. Vi kommer att reparera ledningen under morgonen, säger Krister Stenson, driftledare hos Tekniska verken.

Räddningstjänsten blev klara strax efter midnatt. Totalt har tre hus drabbats av läckan.

- Tre fastigheter och ett apparatrum som tillhör bostadsområdet har fått ganska stora vattenskador, säger Stefan Hagdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!