Öppnar för nya lägenheterna

Det var en enig kommunstyrelse som ger Hultsfreds Bostäder klartecken att göra verklighet av byggplanerna i Målilla.

Ett aktieägartillskott är nödvändigt för att projektet ska kunna bli lönsamt.

Ett aktieägartillskott är nödvändigt för att projektet ska kunna bli lönsamt.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2018-05-10 10:05

Det betyder att kommunledningen är redo att slanta upp sju miljoner kronor för att bostadsbolaget ska ha råd att sätta spaden i marken.

Som vi tidigare berättat omfattar projektet sju lägenheter i två huskroppar med radhuskänsla på Södra Långgatan.

Bostadsbolaget har tidigare meddelat att man själv inte har ekonomiska muskler till det här projektet, utan ska det bli verklighet måste kommunen gå in med pengar. Ett aktieägartillskott är nödvändigt för att projektet ska kunna bli lönsamt.

Totalkostnaden för bygget är beräknad till 19,5 miljoner kronor och målsättningen är att arbetet ska komma igång redan nu i år, så att inflyttningen kan ske under 2019.

Redan nu är fyra av de sju lägenheterna tingade med bindande anmälningar.

Bostadsbolaget och kommunen har också en dialog kring ytterligare satsningar. Som till exempel lägenhetsbygge i Järnforsen och rivning av bostäder som nu Migrationsverket säger upp.

Tidigare har kommunen tagit beslut om ett aktieägartillskott på nio miljoner kronor för bygget av Sjögläntans trygghetsboende i Hultsfred. Nu ser det ut som om det skulle kunna bli lite pengar över där, som i så fall kommer att överföras till Målillaprojektet.

Visar det sig sedan att det blir pengar kvar av de nio plus sju miljonerna som satts av, öppnar kommunstyrelsen för att de ska kunna användas för ytterligare bostadsutveckling. Exempelvis i Järnforsen. Men det återstår att se, när Sjögläntan och Målilla är klara.

Olof Carlson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!