Josefine tar steget och blir sin egen

När jobbet som kommunikatör för Erikshjälpen placerades i Huskvarna tog Josefine Antonsson steget att bli sin egen. Nu är det frilansuppdrag som gäller.

"Jag tycker om olika och är ingen rutinmänniska", säger Josefine Antonsson.

"Jag tycker om olika och är ingen rutinmänniska", säger Josefine Antonsson.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Mariannelund2019-09-29 18:00

Journalisten Josefine Antonsson, uppvuxen i Vimmerby, men sedan några år bosatt med sin familj i Mariannelund, har jobbat som kommunikatör på Erikshjälpen sedan 2012. Ett varierande jobb med mening, säger hon. Men när tjänsten flyttades till det administrativa kontoret i Huskvarna stod hon inför ett val:

– Flytta eller sluta. Att pendla tio mil funkar inte, inte av miljöskäl eller att lägga så mycket tid på resor när vi har fyra barn som är 2, 6, 8 och 10. Så det här blev en spark i baken. Nu gör jag det jag tänkt att jag ville prova. Det gick bara lite snabbare. Jag tänker mig jobb för magasin, fackpress, tidningar, kommuner, organisationer och företag.

Nu är hon föräldraledig på deltid, läser fotoutbildning på distans och har kickat igång sitt företag med fokus på frilansuppdrag påhejad av sin syster Caroline Petersson, som gjort samma resa 2017, när hon sa upp sig från fast journalistjobb för att starta eget.

– Vår tanke är att bygga en gemensam sajt, marknadsföra våra respektive företag tillsammans och på sikt bygga ett nätverk för skribenter. Vi räknar också med att jobba ihop någon dag i veckan. Jag behöver vara i ett sammanhang, och det enda jag är rädd för är att jag ska sakna kollegorna, eller att det ska kännas tråkigt.

Men det betyder ju också att ni konkurrerar? Finns det underlag?

– Så blir det, men vi tror att det finns uppdrag så det räcker. 

"Jag känner att det här är värt ett försök", säger Josefine Antonsson, som lämnar fast jobb för att fokusera på frilansande.
"Jag känner att det här är värt ett försök", säger Josefine Antonsson, som lämnar fast jobb för att fokusera på frilansande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!