Med fokus på näringslivet

Vi mäter inte bara trafik online för att stoltsera med siffror. Vi analyserar siffrorna och anpassar vår journalistik efter läsarnas intressen! Nu vet vi att vi måste fokusera mer på det lokala näringslivet.

Foto:

Krönika2018-06-16 12:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alla mediehus är beroende av sin publik. Och Vimmerby Tidning och Kinda-Posten är självklart inga undantag. Utan er läsarna kan vi packa ihop direkt och göra något annat. Vi jobbar dagligen på att leverera det vi vet att ni vill läsa om.

Dagligen analyserar vi trafik för att se vilka ämnen som faller er i smaken. Det vi redan nu kan konstatera är följande:

Ni älskar att läsa om näringslivet. Allt som handlar om företag och företagande i vårt bevakningsområde lockar ert intresse.

Vi har bestämt oss för att sätta ett tydligare fokus på näringslivet i vår bevakning. För ett par dagar sedan lanserade vi ett helt eget avsnitt om det regionala näringslivet på vår sajt! Direkt på sajten och i mobilappen så kommer ni hitta avsnittet om näringslivet. Där samlar vi allt inom ämnet! Redan nu har vi samlat en hel del spännande läsning där och mer kommer det att bli.

Ovanstående är ett exempel på hur dagens journalistik fungerar. Ämnesval från publik och användare av våra digitala tjänster förvaltas av oss och hjälper oss att leverera en grym bevakning!

Är du helt ointresserad av det digitala? Tycker du att smartphones borde förbjudas? Det gör inget. Jag har respekt för det. Men innan du blir för arg på den digitala revolutionen (som alltså inte jag ligger bakom personligen), låt mig säga följande:

Det digitala arbetet gör inte journalistiken i papperstidningen sämre. Tvärtom. Ni får mer att läsa. Fokus på flera områden samtidigt skapar en bred journalistik och en hög produktion. Det kommer naturligt, och jag kan lova er att tidningens reportrar hinner fika ibland också. Jag fikar också (på söndagar). Det handlar inte om att reportrarna ska göra mer av allt. Utan mer av rätt saker. Vi måste prioritera. Och allt säger oss att vi måste prioritera artiklar om näringslivet. Är du helt ointresserad av näringslivet? Lugn. Det finns massor av annat att läsa också, så klart. Vårt fokus på näringslivet handlar naturligtvis inte om att det ska ta över hela vår bevakning. Vi satsar brett på flera områden samtidigt! Främst handlar det om att den som är intresserad av näringslivet lättare ska hitta till den typen av nyheter. Varje dag ökar trafiken på vår nyhetssajt och tusentals av er prenumeranter har redan skapat ett konto hos oss så att ni har tillgång till alla nyheter samt vår kundklubb. Det är väldigt glädjande att se! Välkomna till oss!