Nu höjs barnbidragen

Nu i veckan kommer uppskattningsvis 56000 barnfamiljer i Östergötland att få 200 kronor mer i plånboken.

Höjningen är ett välkommet bidrag till alla barnfamiljer. Foto: Tommy Pettersson

Höjningen är ett välkommet bidrag till alla barnfamiljer. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Östergötlands Län2018-03-21 14:00

För första gången sedan 2006 så höjs både barnbidraget och studiebidraget med 200 kronor till 1250 kronor per månad och barn. Det handlar totalt om 1,3 miljoner familjer som får ett höjt barnbidrag eller studiebidrag.

Ett vallöfte levereras

Den socialdemokratiskt ledda regeringen levererar nu, med höjningen ytterligare ett vallöfte. Höjningen är dubbelt så stor som Socialdemokraterna lovade i valet 2014.

- Att jämna ut skillnaderna är en av Socialdemokraternas principer för att bättre samhälle för alla. Detta är en välbehövlig höjning för att kunna möta upp de utgifter som barnfamiljer har, säger Teresa Carvalho, (S), riksdagsledamot från Östergötland och fortsätter.

- Sverige ska bli tryggare med bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop. I veckan träder det höja barn- och studiebidraget i kraft och 5 6000 barnfamiljer i Östergötland får mer i plånboken, därmed stärks jämlikheten och den svenska modellen.

Studiebidraget höjs

Höjningen på 200 kronor gäller från 1 mars 2018 och gäller också förlängt barnbidrag. På samma sätt höjs studiebidraget för första gången på tio år och även denna höjning ligger på 200 kronor i månaden.

På så sätt kommer de studerande att få en retroaktiv utbetalning i juli 2018 motsvarande höjningen. Studiebidraget betalas ut till ungdomar som fyllt 16 år och maximalt fram till och med vårterminen det år de fyller 20 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!