Ronnie delar ut julkassar till familjer

I kÀrva ekonomiska tider kan det vara extra svÄrt att fÄ julen att gÄ ihop. "Jag tycker att alla ska fÄ fira jul", sÀger Ronnie Arvidsson.

Ronnie Arvidsson (till vÀnster) jobbar pÄ Rimforsa Bil och Fritid, Jocke Törnberg pÄ ICA i Rimforsa. De hade bÄda en idé om att dela ut julkassar till familjer som har det svÄrt under julen, och nu blir idén verklighet.

Ronnie Arvidsson (till vÀnster) jobbar pÄ Rimforsa Bil och Fritid, Jocke Törnberg pÄ ICA i Rimforsa. De hade bÄda en idé om att dela ut julkassar till familjer som har det svÄrt under julen, och nu blir idén verklighet.

Foto: Privat

Rimforsa2023-12-19 13:19

Han Àr 47 Är och Àger Rimforsa Bil och Fritid. I Är vill Ronnie Arvidsson hjÀlpa dem som kanske inte riktigt har rÄd med julen.

– Jag har tĂ€nkt pĂ„ det ett par Ă„r, men nu passar det, sĂ€ger Ronnie.

Han har startat initiativet "Julkassen" som kommer att delas ut till familjer i Kinda kommun som behöver hjÀlp under julen. Det Àr första gÄngen han omsÀtter sin idé i praktiken.

undefined
HÀr hos Rimforsa Bil och fritid kommer man att kunna hÀmta sin förbestÀllda julkasse. Om man av nÄgon anledning inte kan hÀmta den sjÀlv sÄ kör Ronnie Arvidsson ut kassen.

– Dels Ă€r det kĂ€rva tider för folk, och dels har jag sjĂ€lv mer tid nu. Jag pratade med Jocke Törnberg pĂ„ ICA om det, och vi hade lite samma tanke. Problemet Ă€r hur vi ska nĂ„ ut till "rĂ€tt" personer, de mĂ€nniskor som verkligen behöver hjĂ€lp. Vi fĂ„r inte ta hjĂ€lp av socialtjĂ€nst och liknande, de har ju sina sekretesslagar. Jag hoppas verkligen att folk hör av sig om de behöver.

Om man behöver en julkasse kan man höra av sig till julkasse2023@gmail.com. Mejlet behöver innehÄlla kontaktuppgifter sÄsom namn, adress och telefonnummer. Ronnie lovar att alla uppgifter raderas sÄ fort han inte behöver dem lÀngre. Det Àr ocksÄ bara han som lÀser mejlen.

undefined
Ronnie Arvidsson Àr eldsjÀlen bakom initiativet "Julkassen" som Àr avsett att hjÀlpa familjer med kÀrva ekonomiska förutsÀttningar inför julen.

Hittills har tre personer hört av sig, sÄ Àn Àr det ingen anstormning. Ronnie tror att det kan ha att göra med stolthet, att det kan vara svÄrt att erkÀnna att man behöver hjÀlp. Han hoppas dock att fler familjer ska höra av sig, och poÀngterar att det gÀller familjer frÄn hela Kinda kommun, inte bara Rimforsa.

– Behovet finns ju, trots att man önskar att det inte skulle göra det. Jag hoppas att jag kan hjĂ€lpa nĂ„gra. Det kanske kommer fler förfrĂ„gningar nĂ€r vi nĂ€rmar oss jul Ă€nnu mer, sĂ€ger Ronnie.

Sista datumet att höra av sig om kassen Ă€r den 19 december. Men det Ă€r inte omöjligt att fixa nĂ„n pĂ„se till om det behövs efter det. Ronnie berĂ€ttar att det Ă€r ett par stycken som via Facebook har hört av sig och erbjudit sig att swisha pengar till fler kassar. 

– Jag kommer att höra av mig till dem om de kassar vi har planerat för inte rĂ€cker. Vi börjar med fem kassar, sĂ„ fĂ„r vi se.

undefined
Julkassen kommer att innehÄlla det Ronnie kallar för "Stommen i julbordet", till exempel skinka, köttbullar och prinskorv.

Kassen kommer att innehÄlla traditionell julmat: Skinka, potatis, sill, prinskorv, köttbullar, med mera.

– Stommen i julbordet. Det man förvĂ€ntar sig. Jocke och jag har pratat om det, men det blir för svĂ„rt om vi ska fixa vegetariska kassar och kassar för alla möjliga allergier.

Om man inte kan hÀmta sin pÄse pÄ Rimforsa Bil och fritid sÄ kommer Ronnie att köra ut den.

– Det Ă€r inga konstigheter. Det Ă€r dĂ€rför vi har satt slutdatumet till den 19 december, sĂ„ att jag hinner Ă„ka ut med dem.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om