Skylten ligger kvar: "Ingen aning när vi får bort den"

För drygt en månad sedan blåste den flera kvadratmeter stora vägskylten ned i närheten av rondellen i Rimforsa. Sedan dess ligger skylten på en närliggande åker, på obestämd framtid.

I drygt fyra veckor har vägskylten legat på gärdet vid rondellen i Rimforsa.

I drygt fyra veckor har vägskylten legat på gärdet vid rondellen i Rimforsa.

Foto: Fredrik Palmqvist

Rimforsa2021-05-07 16:21

Det var någon gång mellan 8 och 10 april som en kraftig vind blåste ned den stora vägskylten. Räddningstjänst kom till platsen för att säkra så att inte skylten blåste upp på vägen igen. Förre räddningstjänstemannen och fyrhjulingsägaren Henry Fahlström erbjöd sig att hjälpa till.

– Skylten hade gett vika i fästena, i fundamentet. Jag fick höra att det sitter brytbrickor i fästena som ska ge med sig om någon kör på skylten, så det kan vara så att vinden fått tag i brytbrickorna på något sätt, säger Henry Fahlström.

Henry fick upp en del av skylten med hjälp av dragkroken på sin hydrauliska vagn på fyrhjulingen. Han drog sedan skylten över gärdet och placerade den på behörigt avstånd från bilvägen.

– Jag tror inte att skylten skulle ha blåst upp på vägen igen men vi valde att dra undan den på gärdet, säger han.

Driftentreprenör och ansvariga för vägskylten är statliga bolaget Svevia. I dagsläget har man beställt en ny skylt men det är oklart när den nya skylten kommer upp.

– Jag har beställt en ny skylt så den ska tillverkas och byggas ihop först. Jag hoppas att vi kan få bort den gamla skylten i samband med att vi sätter upp den nya och fixar vägräcket (där en del är trasig på riksväg 23/34). Men jag har ingen aning när vi kan få bort den. Det behövs en kranbil för det och det har vi inte tillgång till just nu. Allt är svårare under pandemin, säger Mikael Ralphsson, arbetsledare på Svevia.

Vägskylten på gärdet intill grusvägen.
Vägskylten på gärdet intill grusvägen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!