Barnen stortrivdes på årets Rumskulladag

För åttonde året i rad gick ortens föreningar samman och anordnade familjefesten Rumskulladagen på söndagen. Även i år bjöd man den stora publiken på riktigt fina artister.

Kalle Sellbrink och Ann-Sofie Nord frontar med sång i det tämligen nybildade bandet Doghouse Darlings

Kalle Sellbrink och Ann-Sofie Nord frontar med sång i det tämligen nybildade bandet Doghouse Darlings

Foto: Bertil Andersson

Rumskulla2018-07-30 06:00

Rumskulladagen är ett samarrangemang mellan ortens föreningar och i år lockade man med riktigt fina artister. Annika Herlitz är känd sångerska och musikalartist, men även röstskådespelerska. Hon gjorde nämligen rollen som Elsa i den svenskspråkiga versionen av Disneyfilmen Frozen. Annika har fått stor popularitet, särskilt bland de yngre genom låten "Slå dig fri" som har blivit mycket omtyckt och flitigt spelad. Hon har även medverkat i ett flertal musikaler på landets större scener och har synts på Allsång på skansen 2014 samt i Melodifestivalen 2015.

Clownen Mike, eller Mikael Lovestedt som han egentligen heter visade sig vara en mästare på att trolla. Han visade sig ha mycket gott handlag med barnen, men alla oavsett ålder fascinerades av alla hans tricks och dråpligheter. Han visade sig även duktig på att forma ballonger till olika kreationer. Till övrig underhållning hörde Kalle Sellbrinks senast sammansatta band, Doghouse Darlings, där han tillsammans med Ann-Sofie Nord frontar med skön sång. Stilen man kör är åt countryhållet och ibland med lite rockigare influenser. Ydre Dragspelsklubb spelade med en 9 personer stark uppsättning. Det var inte enbart dragspel, utan två gitarrer, fiol och trummor tillhörde ackompanjemanget. Det fick det att låta som en hel orkester fastän dragspelen givetvis lät mest.

Rumskulladagen inleddes med en gudstjänst då kyrkan medverkar i arrangörskapet av deltagande föreningarna. Till det märkliga hör att man under året har två årsjubillarer. Hembygdsföreningen fyller nämligen100 år och idrottsföreningen RGOIF fyller 75 år.

Hembygdsföreningen hade i en av stugorna ordnat med ett trevligt bildquiz. Det var 32 upphängda bilder av tidigare kända Rumskullabor, där man ombads att försöka lista ut vem man såg på respektive foto. Bilderna var från de 100 år som gått sedan föreningen bildades och var således från perioden 1918-2018. Den gemensamma nämnaren och ledtråden var att ingen av personerna längre fanns i livet. En riktigt klurig tävling samtidigt som den blev en fin historisk bildutställning. Även RGOIF visade bilder från forna tider och framgångar inom fotbollen och bågskytte.

Musikalartisten Annika Herlitz har blivit känd för en större publik efter att ha givit rösten åt filmkaraktären Elsa i den svenskspråkiga versionen av Disneyfilmen Frozen.
Musikalartisten Annika Herlitz har blivit känd för en större publik efter att ha givit rösten åt filmkaraktären Elsa i den svenskspråkiga versionen av Disneyfilmen Frozen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!