SD kritiserar skattepolitiken

Mattias Bäckström Johansson (SD) kritiserar, tillsammans med två andra SD-politiker

Mattias Bäckström Johansson (SD) kritiserar, tillsammans med två andra SD-politiker

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Politik2018-06-27 14:15
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De rödgröna och Alliansen i Kalmar län fortsätter att dela med sig av den skattefinansierade välfärden till de som inte är medborgare i vårt land och som inte heller har uppehållstillstånd.

Sverigedemokraternas utgångspunkt är tvärtemot detta att Sveriges välfärd och våra gemensamma skattepengar i första hand tillhör våra svenska medborgare. Detta har vi gjort väldigt tydligt ända sedan vårt inval i Sveriges riksdag 2010, liksom i Landstinget i Kalmar län samma år.

Både Alliansen och de rödgröna har alltsedan dess envetet och målmedvetet arbetat för att dela ut skattemedel till utländska medborgare och även på olika sätt premiera denna grupp framför svenska medborgare. De rödgröna och allianspolitikerna här i länet tycks dessutom känna ett oemotståndligt behov av att ligga ett steg före sina kollegor på andra håll i landet.

Redan 2010 bestämde de rödgröna och Alliansen i vårt landsting att inte bara asylsökande, utan även alla som befinner sig här illegalt, ska ha tillgång till skattesubventionerad sjukvård, medicin och tandvård. I riksdagen bestämde samma partier 2013 att detta även gäller över hela riket, till ett pris av 50 kronor per vårdtillfälle. Vid både tillfällena var det bara vi Sverigedemokrater som motsatte oss beslutet, som är ett hån mot svenska skattebetalare och skickar signalen till omvärlden att i Sverige får man praktiskt taget gratis sjukvård, även om man är här illegalt.

I samma anda beslöt de rödgröna och samtliga allianspartier här i länet att, som enda landsting i Sverige, dela ut gratis busskort till alla asylsökande och, för säkerhets skull, även till alla som befinner sig här illegalt. Även då var det bara vi Sverigedemokrater som protesterade. Till slut fick dock Migrationsverket kalla fötter och stoppade verksamheten, då den befarades vara olaglig.

Under de sista decennierna har både Alliansen och de rödgröna i regeringsställning varit drivande för en ständigt ökande invandring, vilken varit ytterst kännbar ekonomiskt för Sverige och vår välfärd. Från det första alliansåret 2006 och fram till budgetpropositionen för 2018 ökade de initiala kostnaderna för mottagandet från sju miljarder kronor årligen till över 60 miljarder kronor 2017.

Att ge alla människor i hela världen obegränsad tillgång till svensk sjukvård är varken ekonomiskt möjligt eller rimligt. Det är därför viktigt med väl avvägda och anpassade regelverk för tillgången till välfärden. Dessa regelverk ska i första hand utgå från om man är svensk medborgare eller inte. Det är utifrån detta vi utformar våra förslag och vår politik. Det är också detta som utgör den grundläggande skiljelinjen mellan oss och de andra partierna.

För en förändring på riktigt finns det endast ett trovärdigt alternativ att rösta på i valet den 9 september.

Läs mer om