Välbesökt Bullerbydag i värmen

Uppskattningsvis kom ett 1000-tal besökare till årets Bullerbydag i Sevedstorp.

Fredrik Anckarman från Mariannelund överraskade med att traktera flera instrument samtidigt.

Fredrik Anckarman från Mariannelund överraskade med att traktera flera instrument samtidigt.

Foto: Bertil Andersson

Sevedstorp2018-07-15 21:35

Förutom traditionell marknad med knallar från närliggande orter fanns även en loppis där behållningen gick till Pelarnes nybildade ekonomiska föreningen. På logen hade skytteföreningen ordnat med luftgevärsskytte och på skullen bjöds det på musikalisk underhållning.

Fredrik Anckarman från Mariannelund var sin egen orkester då han spelade gitarr, trummor och munspel samtidigt. Det var låtar av Stevie Wonder, Louise Hofsten och Lisa Ekdalh med flera. Som Fredrik själv uttryckte saken.

– Det är traditionella munspelslåtar och där det inte förväntas kan jag själv klämma i både här och där när jag får lust.

Nästa akt var Erika Dittmer som framförde en mängd barnvisor i ackompanjemang av maken Douglas gitarrspel. De har nyligen skaffat hus i Pelarne och befinner sig ofta här, men är fortfarande bosatta i Stockholm. Vad som händer i framtiden återstår att se och möjligheten finns att flyttlasset går till Småland för permanent boende, berättade de. Avslutningsvis spelade syskonen Wagner. Johannes på orgel och Gabriel och Anna-Sophia på fiol som framförde välkända svenska folkvisor.

Erika och Douglas Dittmer bjöd på barnvänlig musik.
Erika och Douglas Dittmer bjöd på barnvänlig musik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!