HemtjÀnstpersonalen vÀdjar till kommunen

Personalen vid hemtjÀnsten i Södra Vi har nu inkommit med en skrivelse till socialnÀmnden om vad de anser Àr fel gÀllande beslutet om splittring. Samtidigt berÀttar Kommunals ordförande att man inte kommer att överklaga beslutet.

"Det har de sagt hela tiden. Det Àr inget nytt för arbetsgivaren heller och orden har inte gjort nÄgon skillnad för arbetsgivaren tidigare", sÀger Petra Dahlström Wall som inte tror att personalens skrivelse kommer kunna pÄverka nÄgot.

"Det har de sagt hela tiden. Det Àr inget nytt för arbetsgivaren heller och orden har inte gjort nÄgon skillnad för arbetsgivaren tidigare", sÀger Petra Dahlström Wall som inte tror att personalens skrivelse kommer kunna pÄverka nÄgot.

Foto: Jimmy Karlsson

Södra Vi2022-03-29 08:00

I en skrivelse till kommunen uttrycker personalen i Södra Vi hemtjÀnst sitt missnöje över den splittring av gruppen som nu beslutats att göra, bland annat kÀnner de sig orÀttvist behandlade och bestraffade.

"Personalen i Södra Vi hemtjÀnst vill med denna skrivelse meddela att vi Àr missnöjda med kommunens beslut att splittra arbetsgruppen. Vi anser att det Àr ett felaktigt beslut och att vi Àr missförstÄdda och orÀttvist behandlade. Personalen har tidigare Äberopat fel och brister i chefskap och bemanning - vilket senare ocksÄ framkommit att flera tjÀnster saknats - för att kunna utföra ett fullgott arbete. Denna splittring ses av oss som en bestraffning. Vi motsÀtter oss att utnyttjas för upplÀrning av ny personal som ska arbeta I Södra Vi hemtjÀnst i vÄrt stÀlle."

Skrivelsen Àr undertecknad av samtliga 10 medarbetare den 22 mars 2022 och inlÀmnad till Socialförvaltningen.

Fackförbundet kommunal har suttit med i förhandlingarna och representerat sina medlemmar.

– Arbetsgivaren ser ingen annan utvĂ€g Ă€n att splittra gruppen. Vi har stĂ„tt bakom vĂ„ra medlemmar och inte tyckt som arbetsgivaren sĂ„ vi Ă€r oeniga dĂ€r, sĂ€ger Kommunals ordförande Petra Dahlström Wall.

Men trots oenighet kommer beslutet om splittring inte att överklagas.

– Vi har dragit det sĂ„ lĂ„ngt vi kan med det underlaget vi har. Det finns inget mer att ta pĂ„ sĂ„ dĂ€rför har vi valt att inte dra ut pĂ„ det ytterligare för det skulle inte ge nĂ„got annat utfall. Arbetsgivaren har bestĂ€mt sig.

Skrivelsen som medarbetarna lÀmnat in har inte kommit Dahlström Wall tillkÀnna Ànnu men hon Àr inte frÀmmande för orden de anvÀnder. DÀremot tror hon inte att det kommer förÀndra beslutet.

– Det har de sagt hela tiden. Det Ă€r inget nytt för arbetsgivaren heller och orden har inte gjort nĂ„gon skillnad för arbetsgivaren tidigare.

Finns det nĂ„gon rĂ€dsla hos andra medlemmar efter beslutet – att det hĂ€r Ă€r en möjlig utgĂ„ng? 

– Jag tror absolut att det kan finnas en rĂ€dsla men dĂ„ hoppas jag att vĂ„ra medlemmar hör av sig. Det hĂ€r ska inte behöva vara en Ă„tgĂ€rd. 

FÄr medarbetarna nÄgon stöttning i sin nuvarande situation och nÀr de nu hamnar pÄ en ny arbetsplats?

– Vi förutsĂ€tter att arbetsgivaren fullföljer den stöttning de sagt att de ska ge. Det kommer vi givetvis att följa upp, sĂ€ger Dahlström Wall.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!