Sophämtning som inte fungerar

Tunabo har tröttnat på sopor.

Tunabo har tröttnat på sopor.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2018-07-16 09:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så länge kommunen skötte sophämtningen fungerade det utmärkt och det klickade inte en enda gång under de snart 30 år vi bott på landet. Sedan skulle ett nytt system tas i bruk och vi funderade hur miljövänligt kan det bli att sopbilen ska köra långt ut på landet varje vecka istället för varannan vecka. Vi hade själva kört glas och metall till sopstationen när vi ändå handlade. Tidningar kördes en gång per år till Toppesten.

Sedan började det att strula och det sas att det skulle bli bättre med en ny entreprenör. Tyvärr har det hänt ännu en gång. Vi har bajsblöjor i soptunnan som legat där sedan midsommar alltså i snart fyra veckor. I denna sommarvärme stinker tunnan och flugor surrar friskt runt den.

När vi ringde kommunen lovade de att tunnan skulle tömmas samma dag. När vi åter ringde efter tre dagar så fick vi veta att vi inte är ensamma om detta bekymmer utan det är 175 personer som också står i kö för sophämtning. Tyvärr fick vi inte veta när vi skulle få hjälp.

Det är ingen som tar ansvar. Det är kanske dags att återgå till ett system som fungerade. Det blir inte miljövänligt att ringa Anticimex för sanering.