Succémotion – för vem?

Insändare2018-08-29 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Socialdemokraterna i Hultsfred vill genom en motion till kommunfullmäktige göra det ”häftigare” på våra äldreboenden. Det är vällovligt i sig. Men där slutar det vällovliga.

På tyvärr alltför vanligt S-maner klampar man in på områden som politiker ska hålla sig borta ifrån. Om till exempel Tomas Söreling på sitt framtida äldreboende vill ta med sig sin ”papp-Elvis” som ”nalle” i sängen, så lägger jag mig inte i det. Ett särskilt boende är den enskildes privata bostad och där bestämmer han eller hon själv hur man möblerar och vad man sätter upp på väggarna. Jag skulle aldrig komma på tanken att vi i kommunen skulle bestämma vilka tavlor, för att ta ett exempel, som Tomas ska placera i sitt vardagsrum.

Men det är precis sådan klåfingrighet som S ägnar sig åt med sitt förslag. Vi behöver inte mer politiskt förmynderi – det behöver tvärtom minska. Att S står bakom intrång på privat område, förvånar mig inte. Det som förvånar mig är att det kommer från mina vanligtvis vettiga S-kollegor i Hultsfred.