Synd om er som är rädda

SD:s Anneli Jakobsson glädjs över partiets ökande opinionssiffror.

SD:s Anneli Jakobsson glädjs över partiets ökande opinionssiffror.

Foto: Jimmy Karlsson

Insändare Replik2018-08-18 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Bror Svensson, "Rädslan för SD sprider sig, Vimmerby tidning, 11/8

Vill bara klargöra att det här är det enda svaret du får av mig. Finns ingen anledning att slösa tid och energi så här i valtider på personer som inte förstår eller som inte vill förstå och som har en helt annan verklighetsuppfattning.

Om man läser mina insändare noga kan man se att det är de ökade opinionssiffrorna jag gläds av varje gång någon skriver ofördelaktigt om SD. Inte att folk går omkring och är rädda, så läs ordentligt en annan gång innan du skriver insändare. Nu har ju även du bidragit med fler sympatisörer eftersom jag svarar på detta. Bra jobbat.

Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi är en folkrörelse som ständigt växer och vi är här för att stanna, till glädje för många men till förtret för en del. År 2006 fick SD 2,92 procent av rösterna till riksdagen, år 2010 blev SD det första nya partiet sedan 1991 att komma över riksdagsspärren med 5,7 procent och år 2014 blev det 12,86 procent, alltså en ständig uppgång.

Nu är det snart val och allt säger att vi kommer att öka rejält igen, så det är lite synd om er som är rädda, att ni inte vill se sanningen om SD:s uppgång men så är det, vare sig ni vill eller inte.

Vad enstaka riksdagsledamöter har sagt tänker jag inte kommentera eftersom jag inte varit på plats och hört det själv. Det allra största hotet nu inför valrörelsen är de extrema vänsteraktivister som till varje pris vill förstöra för ett demokratiskt valt parti. Detta är helt fel, och det tycker nog de flesta av oss.

Jag håller fullständigt med Jimmie Åkesson när han säger att Sverige lever på katastrofens brant. Det är totalt kaos. Rättssamhället har kollapsat och detta har Reinfeldts regering börjat med och som Stefan Löfvens regering fullföljer.

Sjukvården går på knäna, BB-avdelningar läggs ner, illegala vapen och narkotikahandel förekommer i stor utsträckning, folk mördas, kvinnor våldtas, stenkastning mot blåljuspersonal och bilbränder.

Jag skulle kunna göra listan längre men du bad om minst fem saker. Detta tycker iallafall jag är en fruktansvärd utveckling fast du kanske är av annan åsikt.

Men det allra största hotet är efter valet den 9/9 om Stefan Löfven får sitta kvar en mandatperiod till och regera med MP, då vet jag inte vart det slutar. Vill inte ens tänka på detta scenario.

Du skriver även om tyskt 30-tal och SD men då vill jag påminna dig om att SD aldrig har stämplat ett rött J i judars pass, SD uppfann inte det rasbiologiska institutet och man införde heller inte tvångssteriliseringar.

Vem gjorde då detta? Jo, det parti som Stefan Löfven företräder och sympatiserar med. Jag är glad och tacksam att du påminner läsarna om att Jimmie kommer till Vimmerby den 4/9. Vi gör inte skillnad på människor så alla är välkomna att höra på en partiledare som står stadigt med bägge fötterna på jorden, som säger sanningen och som är konsekvent. Till sist Bror Svensson, jag tycker synd om er att ni ska vara rädda i många år framöver då SD är här för att stanna.

Läs mer om