"Allt detta ger oss stora möjligheter"

Kommunens revisorer tycker i en granskning att det måste bli tydligare vem som har ansvaret för att de mål som politikerna ställer upp uppfylls.

Foto: Elin Lönn

Västervik2018-09-13 13:30

Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde togs revisionsrapporten upp som tittar på hur kommunen styrs med uppställda mål. Kommundirektören Anders Björlin säger att kommunen i mycket redan arbetar med de förbättringar som revisorerna efterlyser. Hela kommunkoncernen ska införa en kvalitetscertifiering, ISO9001. Där ska man bättre kunna följa att arbetet görs enligt uppställda rutiner.

Anders Björlin hoppas att kvalitetsledningssystemet fullt ut ska vara infört i kommunen, och de kommunägda bolagen, senast i slutet av 2019. Till stöd för kvalitetsarbetet finns ett dataprogram. Parallellt ska kommunledningen ta ett nytt program för ärendehantering, och en ny e-posthantering i bruk.

– Att vi gör allt detta samtidigt ger stora möjligheter, säger Anders Björlin.

Politikerna Tomas Kronståhl (S) och Conny Tyrberg (C) tror att kvalitetsledningen tillsammans med ärendehanteringen kan ge nya möjligheter. Till exempel för att se hur långt ett visst ärende kommit, eller att i efterhand se hur tjänstemännen arbetat med en fråga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!