Svårsålda bostäder på Slottsholmen

Det går trögt med försäljningen av lägenheter i nya huset på Slottsholmen. 10 lägenheter av 38 är fortfarande till salu. Inget problem, säger Joakim Alm, Alm Equity.

10 lägenheter till salu.  Inget problem säger Joakim Alm, VD Alm Equity

10 lägenheter till salu. Inget problem säger Joakim Alm, VD Alm Equity

Foto: Karin Hertz

Västervik2018-07-31 18:00

I våras kunde de första hyresgästerna flytta in i Björn Ulvaeus omtalade Slottsholmen, men det har gått trögt med försäljningen. Sedan februari står 10 lägenheter ute till försäljning på Hemnet. Priserna är jämfört med andra lägenheter och villor i Västervik ansenligt högre. En tvåa går på mellan tre och fyra miljoner och en fyrarummare på 86 kvadratmeter går loss på fem och en halv miljon.

I Västervik kan du nu få en nyproducerad villa på nästan dubbla storleken till samma pris. Den som inte har krav på nyproduktion kan hitta väldigt mycket hus för samma prislapp, eller varför inte ett helt skärgårdshemman för drygt fyra miljoner. Totalt är det lägenheter för 45 miljoner kronor som står och väntar på en köpare.

– Vi har jättemycket intresse för Slottsholmen, det såldes två lägenheter förra veckan och det var till och med budgivning på en av dem, säger Joakim Alm, VD för Alm Equity.

Det finns en garanti från Slottsholmen AB som säger att företaget köper lägenheterna inom 6 månader efter besiktning om de inte blivit sålda.

– Så är det i alla projekt, vi har den garantin, men vi räknar inte med att allt var färdigt förrän nu vid invigningen i juli.

Om det finns osålda lägenheter i framåt vintern kommer Slottsholmen Invest att köpa dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!