Trubadur rÀddade situationen

HusbilsÀgaren Eive fick rycka in med sin gitarr nÀr RÀddningstjÀnsten var upptagen pÄ annat hÄll. IstÀllet för information om sÀkerhet blev det musikquiz pÄ husbilstrÀffen.

Ulrika Appelberg, ordförande i Svenska McLouisklubbben, och Thomas Moser Àr nöjda över uppslutningen pÄ Ärets husbilstrÀff.

Ulrika Appelberg, ordförande i Svenska McLouisklubbben, och Thomas Moser Àr nöjda över uppslutningen pÄ Ärets husbilstrÀff.

Foto: Kristina Westring

VĂ€stervik2019-06-07 20:08

PÄ VÀstervik Resort stÄr ett 100-tal husbilar uppstÀllda i prydliga rader. Det Àr Svenska McLouisklubben som har sin Ärliga trÀff i helgen. Mitt bland bilarna hörs toner frÄn en gitarr.

– Ja, jag har satt ihop lite underhĂ„llning pĂ„ ganska kort varsel, sĂ€ger Eive BĂ€ckman frĂ„n Flodby som just kört ett musikquiz.

Tanken var att RÀddningstjÀnsten i VÀstervik skulle informera husbilsÀgarna om sÀkerhet nÀr det gÀller batterier, gasol, avstÄnd vid uppstÀllning och el. Men pÄ grund av brÀnder runtom i kommunen var de av förklarliga skÀl upptagna.

– Det blev musikquiz och teknikinformation istĂ€llet, sĂ€ger Ulrika Appelberg, som Ă€r klubbens ordförande.

I Är firar husbilsklubben 10-Ärsjubileum och det Àr 104 medlemsbilar som har kommit till trÀffen. En stor uppslutning enligt ordföranden.

– Vi satsar pĂ„ lite extra vid middagen för att fira, sĂ€ger hon.

Thomas Moser, husbilsÀgare och VÀsterviksbo, Àr med och arrangerar Ärets trÀff. Han sÀger att tjusningen med husbil Àr friheten.

– I sommar ska vi för andra Ă„ret köra upp till Lofoten och se midnattsolen.

Ulrika Appelberg sÀger att hon kallar sin husbil för sommarstugan pÄ hjul.

– Vi bor i Stockholm och innan en ledighet kollar vi var det Ă€r sol och sĂ„ styr vi dit.

För de som gÀrna sÀllskapar med andra husbilsÀgare ordnar klubben gemensamma resor. I fjol körde ett gÀng till Italien för att göra studiebesök i fabriken dÀr bilarna tillverkas.

Eive BÀckman frÄn Flodby, underhöll under fredagen pÄ husbilstrÀff pÄ VÀstervik Resort.
Eive BÀckman frÄn Flodby, underhöll under fredagen pÄ husbilstrÀff pÄ VÀstervik Resort.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!