"Förslag finns om Marieborgsskolan"

Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde behandlades motioner om bland annat Marieborgsskolan och behovet av en digital medborgarportal.

Ståtlig men trång. Det utreds hur Marieborgsskolan i Västervik ska kunna byggas om- och till.

Ståtlig men trång. Det utreds hur Marieborgsskolan i Västervik ska kunna byggas om- och till.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-09-13 12:00

Man kan säga att det blev ett ja och två "nja" till de tre motioner som behandlades.

Socialisternas Johannes Regell har efterlyst en lösning på trångboddheten på Marieborgsskolan. Bland annat saknas en riktig skolmatsal, och det råder brist på klassrum. Där svarar man att barn- och utbildningsförvaltningen redan arbetar med frågan.

– Det finns ett förslag till om- och tillbyggnad som skolan och Bostadsbolaget tittar på tillsammans för att se om det är genomförbart, skriver man i svaret.

Moderaten Jon Sjölander efterlyser en medborgarportal på nätet. Där ska kommuninvånarna kunna följa hur inbetalade skattepengar används, följa beslut och status i olika ärenden. Portalen ska även vara ett sätta för kommunen att föra dialog med kommuninvånarna. Enligt Jon Sjölander finns mycket av informationen redan i dag på nätet, men inte paketerad och presenterad så att det är enkelt för vanliga medborgare att få en samlad bild.

Det blev inget "ja", men däremot ett uppdrag att utreda förutsättningarna för en portal.

Den tredje motionen bifölls: Moderaten Harald Hjalmarsson vill att Västervik ska delta i SKL:s öppna jämförelser av företagsklimatet. Västervik har varit med där längre tillbaka, men deltog inte det senaste året. Enligt kommunledningen handlade det om ett förbiseende. Kommunen ska delta i undersökningen i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!