Kommunal chef friad från misstankar

Västervik Resorts vd Gunnar Boman frias från misstankarna om att ha fört fram osanna uppgifter i en domstol.

Fiskecampens vara eller inte vara på Västervik Resorts område har varit en stridsfråga under många år.

Fiskecampens vara eller inte vara på Västervik Resorts område har varit en stridsfråga under många år.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-07-20 17:20

Beslutet från Kalmar tingsrätt kommer inte som någon överraskning. Redan tidigare har åklagare meddelat att åtalet läggs ner.

Händelsen som ledde fram till brottsmisstanken hade sin grund i den infekterade tvisten mellan Västervik Resort AB och ägaren till Fishing Camps of Sweden AB.

Fiskecampens företrädare hävdade att Gunnar Boman fört fram en osann uppgift under en domstolsförhandling. Västervik Resort AB ville att fiskecampen skulle avhysas från campingområdet. Det var i diskussionerna om huruvida fiskecampen inte levt upp till sin del av avtalet som Gunnar Boman anklagades för att ha fört fram en oriktig uppgift om en bygglovsansökan.

Åklagarmyndigheten i Kalmar väckte ett åtal. Innan det blev dags för rättegång lades dock åtalet ner, efter att en annan enhet inom åklagarkammaren gått igenom underlaget för åtalet. Man ansåg inte att det fanns bevisning för en fällande dom.

Lagen ger den som varit åtalad att i det här läget yrka på en frikännande dom – den möjligheten har Gunnar Boman utnyttjat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!