Ny passagerarbåt till Rågö

I veckan startade en ny båtförbindelse mellan Loftahammar och Rågö. Det är passagerarfärjan ”Bella” som kommer att göra det lättare och snabbare att åka till och från Rågö. Bakom initiativet står familjeföretaget Smågö Service.

Passagerarfärjan "Bella" trafikerar numera sträckan Loftahammar-Rågö

Passagerarfärjan "Bella" trafikerar numera sträckan Loftahammar-Rågö

Foto: privat

Loftahammar2018-07-20 12:00

I tisdags var det premiär för den nya passagerarfärjan ”Bella”, en lite större och snabbare båt som på 15 minuter kan ta 29 passagerare från Loftahammar till Rågö. Familjeföretaget Smågö Service AB utökar därmed sin flotta med bruks- och passagerarfartyg i norra Tjust skärgård.

– Vi har märkt att många vill komma ut till Rågö och vi tycker att det är jobbigt att folk får stå och vänta, så det här är ett sätt för oss att öka servicen, berättar Anita Hultberg på Rågö restaurang.

Rågö är en skärgårdsö som ökat i popularitet, men tillgängligheten har tidvis brustit. Om man vill åka med ”Bella” Ska man ta sig till Sandbyhovsbryggan i Loftahammar och vänta där. Första turen går klockan elva på förmiddagen och den sista klockan 18 på kvällen. På Rågö kan man bada, strosa runt, besöka museet eller äta mat.

– Vi har inte gjort någon reklam, men det kommer fler och fler som vill besöka Rågö, det är väl mun-till-munmetoden, tror Anita Hultberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!