Västervikssonen blir Prideambassadör

Jakob Andersson, uppvuxen i Västervik och numera bosatt i Stockholm, är influencern bakom Instagramkontot och bloggen "Det var min dag" med närmare 100 000 följare. Nu är han aktuell som officiell ambassadör för Stockholm Pride och Europride 2018.

Foto: TT/Filip Gustafsson/kollage

Västervik2018-07-22 07:00

Jakob Andersson har under flera år varit en känd modeprofil genom sina olika sociala medier. Genom sitt samarbete med Youtube-nätverketSplayOne har han nu utnämnts till officiell ambassadör för både Stockholm Pride och Europride, som går av stapeln i Stockholm och Göteborg under början respektive mitten av augusti.

– Jag väljer att engagera mig för att Pride för mig innebär kärlek. Men det är också en form av aktivt ställningstagande för rätten att alla ska få älska vem man vill och där tycker jag att det är viktigt att vi alla – oavsett sexuell läggning tar kampen. Att få älska vem man vill är en självklarhet för många men på många platser har vi fortfarande en bra bit att gå, säger Jakob Andersson.

Vad innebär det att vara ambassadör?

– Att jag blir lite utav ansiktet utåt och bland annat frontar kampanjfilmen "#DärförGårJag", där jag berättar delar av min resa och min tankar kring Pride, jag kommer att göra gästinlägg och take-overs på Stockholm Pride och Europrides sociala medier, samt dela inlägg och prata om min sexuella läggning i mina kanaler och gå i Europride-paraden den 4 augusti.

Vad är ditt mål med årets Pride?

– I och med det tunga bagaget jag själv bär på med år av mobbning bakom mig och att alltid känt mig lite som en ”outsider” i min egen hemstad så är det viktigaste för mig idag att få använda min historia för att lyfta andra unga och äldre, att inspirera och motivera. Om jag lyckas inspirera en enda person till att våga vara sig själva, våga komma ut, eller orka ta sig igenom en kämpig period i livet med exempelvis mobbning så har min resa varit värd varenda dag.

Se kampanjfilmen #Därförgårjaghär.

Jakob Andersson driver bloggen och Instagramkonton "Det var min dag" med närmare 100 000 följare.
"Jag tycker att det är viktigt att vi alla – oavsett sexuell läggning tar kampen."
Jakob Andersson driver bloggen och Instagramkonton "Det var min dag" med närmare 100 000 följare. "Jag tycker att det är viktigt att vi alla – oavsett sexuell läggning tar kampen."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!